загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від Романа до Йордана – український Рамадан: стартували зимові празники

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Разом із початком календарної зими в українців розпочався сезон святкувань. У народі цей благодатний період жартома називають «українським Рамаданом», адже триває він немало-небагато, із перемінною насиченістю у кількості святкових днів, з 1 грудня – день святого Романа, і аж до 19 січня, по суті останнього великого зимового християнського свята Богоявлення або Йордана.

Цікавим є той факт, що у давнину за народними звичаями початок зими відзначали не 1, а 22 грудня – день зимового рівнодення – початок найдовших ночей та найкоротших днів у році, пише UAINFO 

 1 грудня у християн Східного (Візантійського) обряду відзначають день святого Романа – Мученика та борця за утвердження християнської віри.

 Святий Роман жив у часи переслідування християн. У місті Кесарії, що у Палестині він служив дияконом і натхненно відстоював перед прихильниками язичництва основи християнського віровчення. Він також намагався вселити віру у порятунок, хай навіть після смерті, в ув’язнених християн, які не витерпівши великих знущань і катувань часто зрікалися своєї віри та переконань.

 За таку пропаганду Романа також було ув’язнено, а що він не переставав і далі стверджувати про спасіння заради Христової віри, наказали йому вирвати язика та живим спалити на вогні. Коли катування виявлялися марними (дощ гасив вогонь, а майбутній святий продовжував розмовляти), Романа продовжували мучити аж доки не задушили у в’язниці.

 Подібна доля спіткала і святого Платона. Виходець з християнської родини, він змалку був практикуючим християнином. У час гоніння на християн його було ув’язнено та закатовано.

 В українців ім’я Роман значно поширеніше, ніж Платон, тому той 1 грудня у християнській традиції зазвичай згадують саме святого Романа. Іменинники ж Романи святкують День Ангела.

 Роман не терпить у житті однаковості. Він раптово може перервати навчання в інституті й піти працювати.

 Роман легко закохується. Не відчуває жодних докорів сумління при зміні своїх обраниць. І не одна буде проситися, як у пісні співається: «Ой, Романе-Романочку, пусти ж мене додомочку...». Буде довго шукати свій ідеал, поки не знайде ту, котра готова повністю присвятити своє життя йому. Необов’язково, що, зустрівши таку жінку, Роман стане зразковим чоловіком.

 

 

Джерело:
До списку новин