загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Програма «теплих» кредитів буде тривати до кінця 2017

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У рамках проведення реформи енергоефективності та енергозбереження, уряд прийняв рішення про продовження програми пільгового кредитування на утеплення будинків. Програма буде діяти до кінця 2017 року. На її реалізацію виділена стаття в Державному бюджеті України. Населення зможе продовжити оформляти кредити на утеплення фасадів будинків, оплачуючи при цьому, всього 20% власних коштів.

Кабінет міністрів на останньому засіданні продовжив дію програми «теплих» кредитів на 2017 рік і вдосконалив порядок надання відшкодування за нею.

«У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів в розмірі: 20% - на придбання «негазових» котлів, 35% - для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для одержувачів субсидій, які входять до складу цих ОСББ», - зазначили у відомстві Кабміну.

Відзначимо, в цьому році в список фінансових установ, які можуть надавати «теплі» кредити під державні гарантії, також потрапив і ПриватБанк, який раніше в кінці грудня був націоналізований.  "Тепер «теплі» кредити можна буде отримати не тільки в Ощадбанку, Укргазбанку і Укрексімбанку, але і в ПриватБанку", – заявив глава Держенергоефективності Сергій Савчук. "Завдяки підключенню ще одного потужного банку з новітніми технологіями буде посилена конкуренція в банківському секторі, що дозволить здешевити вартість кредитів для домогосподарств і ОСББ та залучити більшу кількість учасників", – вважає він.


За його словами, це розширить свободу вибору громадян щодо банку, місця розташування його філії, оптимальних умов кредитування.

Крім цього, нова система комерційного обліку дозволить ОСББ контролювати рівень та обсяги споживаних енергоресурсів і вимірювати реальний ефект від утеплення будинку.

Нагадаємо, що ще в кінці минулого року було визначено продовжити програму кредитування на поточний рік на увазі особливої популярності пільгових енергозберігаючих кредитів у населення. На проект в 2017 році виділили 400 млн.грн. З урахуванням торішньої динаміки, цього має вистачити. У разі, якщо ліміт буде вичерпано, Міненерго клопотатиме про виділення додаткових коштів.

З жовтня 2014 року учасниками програми стали 215 тис. родин, які отримали понад 2,7 млрд грн. З них уряд відшкодував 1,16 млрд грн.

 

Джерело:
До списку новин