загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шахраї вишукують своїх жертв за оголошеннями в Інтернеті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останнім часом до поліції все частіше надходять повідомлення від громадян про заволодіння зловмисниками їхніми грошима шахрайським шляхом. Якщо раніше це робили, в основному, під приводом зняття порчі, ворожіння та зцілення, то сьогодні шахраї йдуть в ногу з новітніми технологіями, і у цьому їм стає у нагоді мережа Інтернет. pres-centr.ck.ua

За допомогою мережі Інтернет та дощок оголошень люди розміщують інформацію про продаж речей та вказують номер свого банківського рахунку, куди потрібно переказувати гроші. Їм телефонують шахраї та висловлюють бажання придбати речі і перерахувати гроші. Керуючись телефонними вказівками зловмисників, продавці повідомляють секретне питання (найчастіше це дівоче прізвище матері), пін-коди, які приходять на мобільний телефон, та інші данні, за допомогою яких шахраї знімають усі гроші потерпілих.

Тож правоохоронці застерігають громадян, що при здійсненні грошових операцій, особливо коли це стосується купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, необхідно бути максимально обачними. В жодному разі нікому не повідомляти інформацію про платіжну картку або картковий рахунок, наприклад ПІН-код, паролі доступу до рахунків, термін дії платіжної картки, кредитні ліміти, персональні дані тощо. Для оплати товарів (послуг) через мережу Інтернет використовуйте окремі платіжні картки з граничним лімітом, які передбачені тільки для цього та не дає змоги здійснювати з її використанням операції в торговельній мережі та зняття готівки. Використовуйте сайти тільки відомих і перевірених Інтернет-магазинів. Якщо виникли сумніви, краще відмовитесь від пропозиції і пошукати інший варіант, ніж стати жертвою шахраїв. Якщо вас ошукали – негайно вертайтеся за допомогою в найближчі відділення поліції або телефонуйте за номером "102".

Підготувала: Олена ХОЛОД

 

Джерело:
До списку новин