загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Якщо до 2028 року напрацювати тільки 30 років стажу, доведеться або купувати відсутній стаж, або працювати до 65 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У пенсійній реформі Кабміну йдеться про те, що в 2028 році в 60 років на пенсію зможуть вийти тільки приблизно половина українців пенсійного віку. 40% вийдуть на заслужений відпочинок в 63 роки, 5% - в 65 років.

Тим, хто допрацьовувати не хоче, пропонують купувати стаж - один рік стоїть 16 896 гривень. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив про те, що мова про підвищення пенсійного віку в рамках реформи не йде. Однак, фактично, для половини українців пенсійний вік все-таки підвищили.

Тим, хто не мають право на пенсію за віком через брак стажу, покладена соціальна допомога в розмірі 30% від прожиткового мінімуму для непрацездатних. На даний момент це від 400 гривень в місяць. "Соціальну пенсію" в Україні отримують менше 100 тисяч українців. Після посилення вимог для отримання пенсії за віком, кількість "соціальних пенсіонерів", припускають експерти, може вирости в кілька разів. Про це пише видання "Сегодня.ua".

Зазначимо, в одному із інтерв'ю міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що пенсійний вік не підвищуватимуть, але зростатиме страховий стаж.

"Вихід один – проведення пенсійної реформи. В Україні мізерні пенсії. Але власних коштів Пенсійного фонду вистачає на виплату половини. Щоб підвищити пенсії, потрібно взяти додаткові дотації з державного бюджету. Отже, забрати із інших програм – фінансування освіти, медицини, армії, що є шляхом "в нікуди". Або шукати можливості збільшення доходів Пенсійного фонду", – пояснив міністр.

Рева зазначив, що раніше МВФ вимагав збільшити пенсійний вік в Україні, та зараз це питання не стоїть.

"Однак МВФ – це не благодійна організація. Якщо ви відмовляєтеся підвищувати пенсійний вік, то повинні запропонувати альтернативу", – каже глава Мінсоцполітики.

 

Джерело:
До списку новин