загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін відправив пенсійну реформу до Ради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет міністрів врахував усі пропозиції Національної ради реформ щодо пенсійної реформи та направив її до Верховної Ради.

Кабінет міністрів України направив на розгляд Верховної Ради доопрацьований з урахуванням пропозицій Національної ради реформ при президенті пакет законопроектів щодо пенсійної реформи. Відповідне рішення було прийняте на засіданні уряду.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. "Ми сьогодні направимо у парламент пакет законів щодо важливої пенсійної реформи", - сказав він.

Прем'єр-міністр повідомив, що сама реформа включає в себе 5 базових позицій.

"По-перше, наше завдання – розпочати процес виведення із бідності більшість українських пенсіонерів. Тому реформа, яку ми пропонуємо, дасть можливість починаючи з першого жовтня підвищити пенсії 9 млн пенсіонерів", - сказав він.

"Ми повертаємо повагу до людей праці. Відповідно той, хто працював більше, повинен отримувати більшу пенсію. Але найголовніше – ми проводимо осучаснення пенсій враховуючи рівень середньої зарплати на рівні 3764 гривні", - заявив прем'єр.

За його словами, досі пенсія нараховувалася з базової середньої зарплати в 1197 гривень. Він також наголосив, що на сьогоднішній день дефіцит пенсійного фонду становить понад 140 млрд гривень.

"Це при тому, що 80% українських пенсіонерів живуть на мінімальній пенсії. Це говорить тільки про те, що система не здатна забезпечити соціальну справедливість. Тому ми забезпечимо бездефіцитність пенсійної системи протягом 7-10 років", - наголосив Гройсман.

"Четверта позиція – ми забезпечимо автоматичне підвищення і індексацію пенсій, включаючи з наступного року. Для того, щоб не повторювалася історія останніх 10 років, коли пенсії людям не переглядались та осучаснення майже не проводилось, а якщо проводилось, то несправедливо", - додав він.

"І п'ята позиція – скасування оподаткування для працюючих пенсіонерів. Фактично ці люди матимуть можливість після прийняття цього рішення парламентом, отримувати повноцінну пенсію і не платити зайвих податків", - підсумував Гройсман.

При цьому, за словами міністра соціальної політики Андрія Реви, пропозиції Національної ради реформ були враховані в повному обсязі.

"Я підкреслюю, всі пропозиції Національної ради реформ були враховані", – сказав Рева.

У той же час віце-прем'єр-міністр Павло Розенко також зазначив, що пропозиції Нацради в пакеті законопроектів були враховані в повному обсязі.

"Я так розумію, дискусія переноситься в Раду. Думаю, парламент прийме правильні рішення", – підкреслив Розенко.

Раніше в Кабміні уточнювали, що правки Нацради реформ не змінюють документ по суті.

 

 

Джерело:
До списку новин