загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія у людей з однаковим стажем і зарплатою відрізняється на 30%, – нардеп

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наразі є люди, які мають однаковий стаж, однакову зарплату за п’ять років, які вони вибирали для пред’явлення довідки в пенсійний фонд. Але при цьому вони отримують різну пенсію. І пенсія ця відрізняється не на 1-2%, а на 30%.

Ключові зміни, які зараз пропонує уряд, зводяться до того, щоб прирівняти людей з однаковим стажем і однаковою зарплатою, аби розмір пенсій також був однаковий.

Про таке у програмі «Перші про головне. Коментарі»  заявив Юрій Соловей, нардеп фракції БПП, коментуючи ідею пенсійної реформи уряду Гройсмана.

Обранець пояснив, що грошовий ресурс для втілення реформи з’явився через те, що уряд підняв мінімальну зарплату – відтак Пенсійний фонд отримає понад 35 млрд грн додаткового ресурсу. Саме його скерують на вирівняння пенсій.

Пан Соловей пояснив, як готували закон. «Спочатку була запропонована концепція, яка пройшла серйозне обговорення. А за результатами обговорення підготовлено законопроект. Це європейська практика, це є в рекомендації місії Кокса. Тобто законопроект є наслідком дискусій і консультацій із зацікавленими сторонами», – запевнив депутат.

Натомість питання трудового стажу, за словами депутата БПП, є дискусійним. «До нього є дуже багато запитань, бо велика кількість українців у 1990-х не мала офіційного працевлаштування. По цій позиції у парламенті будуть серйозні дискусії. Я не вірю, що ця позиція дуже просто пройде у стінах парламенту», – вважає пан Соловей.

Проте реформи буде недостатньо для того, щоб врегулювати проблему із наповненням Пенсійного фонду. «Один працюючий зараз утримує 1,1 пенсіонера. Тому цієї реформи замало. У майбутньому наявна в Україні солідарна система зможе виконувати виключно функцію захисту від бідності.

Якщо ми хочемо ставити питання комплексної реформи, то маємо говорити про ті системи пенсійного забезпечення, які століттями працюють в деяких країнах – це накопичувальні системи другого і третього рівня. І сьогодні саме час говорити в тому числі і про ці питання», – переконаний Юрій Соловей. 

https://www.youtube.com/watch?v=Cpdiuwv26kc

 

Джерело:
До списку новин