загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

КМУ планує скасувати коефіцієнт при обрахуванні трудового стажу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Уряд планує скасувати коефіцієнт обрахування страхового стажу на рівні 1,35, через який у бюджеті пенсійного фонду утворилася "діра" з 2008 по 2014 роки в розмірі 48 млрд грн. Про це на сьогоднішньому брифінгу повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Принципова позиція - коефіцієнт 1,35, (за кожен рік трудового стажу при його обрахуванні - ред.), ми його скасовуємо. І тут розмов не може бути", - сказав Рева.

Він пояснив, що у 2008 році був введений цей коефіцієнт, який, серед іншого спричинив дисбаланс між доходами та видатками Пенсійного фонду.

"Якщо ми візьмемо доходи та видатки, до 2008 року вони були більш-менш збалансовані. А в 2008 році, нас всіх зробили "полярниками". В Радянському Союзі для того, щоб заохотити людей працювати на дальній півночі, їм встановлювали певний північний коефіцієнт. І в заробітку, і в обрахуванні пенсійного стажу… В 2008 раптом… за кожен рік страхового стажу нам почали рахувати коефіцієнт 1,35. Тобто був баланс (доходів і видатків - ред.), а потім видатки зросли на 35%", - сказав Рева.

Він зазначив, що для покриття заборгованості, яка утворилась, були взяті кошти з кредиту Міжнародного валютного фонду – 2 млрд доларів.

"Ми цю дірку закрили. Але це можна зробити один раз, а далі що робити? Дірка ж залишається. Бо новим пенсіонерам нараховується пенсія по новому коефіцієнту і з кожним роком їх стає все більше… Беремо з бюджету. Так от вдумайтесь, в 2008 по 2014 рік не погашена позичка перед Державним казначейством складає на сьогодні 48 млрд грн. Якщо ви переведете в долари по курсу 8 грн за долар, який тоді був, це не багато, не мало – 6 млрд доларів. Тобто ми з 2008 року жили в борг, беручи з бюджету все більше і більше грошей, щоб закрити цю дірку", - сказав міністр.

Він також нагадав, що у 2016 році на 40% були знижені доходи Пенсійного фонду. "Тобто ми на 35% видатки збільшили в 2008 році і на 40% зменшили доходи (Пенсійного фонду - ред.) в 2016 році.

"А потім розводимо руками і кажемо: чого пенсіонери у нас так живуть? Куди уряд дивиться?" - сказав Рева.

 

Джерело:
До списку новин