загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

10 українських фільмів, знятих за мотивами творів української літератури

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чудові екранізації культових українських творів!

Зачарована Десна

“Зачарована Десна” — художній фільм, кіноповість за однойменним твором Олександра Довженка. Знятий в 1964 році режисером Юлією Солнцевою.

Фільм складається з двох частин: у першій оповідається про дитячі роки кінорежисера Олександра Довженка; у другій наведені спогади та міркування немолодого полковника, який в ході німецько-радянської війни звільняє рідне село.

 

Кайдашева сім’я

“Кайдашева сім’я” — український фільм Володимира Городька 1993 року, знятий кінооб’єднанням «Консорціум Козак», екранізація однойменної повісті Івана Нечуя-Левицького

 

Лісова пісня

“Лісова пісня” — художній кінофільм режисера Віктора Івченка, створений на кіностудії ім. Олександра Довженка 1961 року. Екранізація однойменної драми-феєрії української письменниці Лесі Українки. Прем’єра відбулася 7 серпня 1961 року.

 

Тіні забутих предків

“Тіні забутих предків” — український художній фільм режисера Сергія Параджанова, відзнятий у 1964 році на кіностудії «Київська кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка», екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського.

Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та околицях села Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість.

 

Тигролови

“Тигролови” — український художній фільм режисера Ростислава Синька відзнятий у 1994 році на кіностудії «Укртелефільм».
За однойменним романом Івана Багряного.

 

Мина Мазайло

У 1991 на Кіностудії «Укртелефільм» зфільмовано фільм-комедію за п’єсою Миколи Куліша.
Режисер: Сергій Проскурня.

 

Наталка Полтавка

“Наталка Полтавка” — український художній фільм режисера Івана Кавалерідзе, відзнятий 1936 на кіностудії «Українфільм»[1]. Фільм поновлено у 1969 році на кіностудії ім. О. Довженка.

 

Чорна рада

Чорна рада — український художній історичний фільм за романом українського письменника Пантелеймона Куліша «Чорна рада», знятий у 2000 році, на екрани вперше вийшов навесні 2001 року. Фільм складався з 9-ти серій, його загальна тривалість становила 485 хв.

Пізніше фільм був переформатований, 70% його з невідомих причин було вирізано, тривалість сучасної версії фільму (яка датується 2002 роком) становить лише 144 хв.

Згодом відбулася ще третя трансформація фільму (вірніше, його скороченої версії), а саме: він був розбитий на 4 серії та перекладений російською мовою. В українському кінопрокаті була збережена назва “Чорна рада”, для російського – переіменований на «Запорізьку Січ» і датований 2009 роком. Останні 2 версії фільму існують паралельно.

Мартин Боруля

“Мартин Боруля” — фільм-спектакль Київського державного українського драматичного театру ім. І. Франка за п’єсою Івана Тобілевича, знятий у 1953 році на Київській кіностудії художніх фільмів.
Режисер спектаклю — Гнат Юра, режисер фільму — Олексій Швачко.

 

Україна в огні

“Україна в огні” — кіноповість Олександра Довженка, присвячена подіям 2-ї світової війни, долі сільської родини та простих селян.

 

Джерело:
До списку новин