загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Міністр Рева про пенсійну реформу: Ми вирівняли перевернуту піраміду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

За старою системою, якщо ви сьогодні отримали пенсію – через 10 років вона зменшувалась втричі. Тобто за 10 років пенсіонер ставав жебраком. Коли йдете на пенсію в 58-60 років, ви ще можете поруч з тим декілька років працювати. Але що буде після того, як ви перестанете поєднувати пенсію з роботою? У підсумку протягом 10 років виходила перевернута піраміда. Зараз ми її вирівняли завдяки Верховній Раді. І сьогодні пенсії є саме тими, які люди заробили, виходячи з наявної економічної ситуації.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, коментуючи висловлювання Юлії Тимошенко в ефірі програми HARD.

Пан міністр нагадав, що уряд Гройсмана прийшов до влади у 2016 році при дефіциті Пенсійного фонду в 145 млрд грн, водночас власні доходи фонду складали 112 млрд. «З 1 січня 2016 за рішенням Ради було знижено ставку ЄСВ (єдиний соціальний внесок) на 40%. І у нас стояло тоді питання не про підвищення пенсій, а взагалі як їх платити! І всього за рік знайшлася можливість – отримали ресурс для підвищення пенсій», – відзначив пан Рева.

Також міністр заперечив слова лідерки «Батьківщини» про те, що тим людям, у кого великі пенсії, їм їх підвищили знову. «Це неправда. Підвищили пенсії тим людям, кого 26 років нахабно грабували. Йдеться про людей, які працювали по 35 років, отримували високі зарплати. Але коли до них доходила черга призначення пенсії – завжди брали кошти і ділили на всіх порівну.

Якби ми пішли цим шляхом – кожен пенсіонер отримав би не по 700, а по 560 грн кожен. Водночас ті люди, яких і так 26 років грабували, так би й залишились пограбовані. Ми б усюди казали: «Дорогі наші люди, платіть внески, працюйте чесно». А вдома у такого чоловіка бабуся чи мама каже: «Навіщо? Ось я працювала 30 років головним бухгалтером, і зараз у мене мізерна пенсія». Саме таким людям, а їх більше 3 мільйонів, якраз і підвищено пенсію.

Це тільки перший крок. Бо щоб дати людям справедливу пенсію, має бути декілька етапів осучаснення. І ми зробили лише перший крок – для тих, хто був пограбований найбільше», – акцентував Андрій Рева. 

 

Джерело:
До списку новин