загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нардепи хочуть скасувати паперові квитанції за комунальні послуги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оплата комунальних послуг в електронному вигляді - сучасний варіант, однак очевидно, що багато пенсіонерів не зможуть самостійно ним користуватися.

У парламенті зареєстрований законопроект №7270 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо регулювання переказу коштів», який передбачає відмову від паперових квитанцій на оплату житлово-комунальних послуг.

Народні депутати хочуть ввести оплату за комуналку в електронному вигляді. Документ передбачає, що постачальники послуг зможуть розсилати споживачам електронні рахунки-інвойси через ЖЕДи. У цих документах буде вказуватися інформація про надані послуги, їх обсяги та вартість.

Щоб сповіщати споживачів про суми, які їм потрібно сплатити по електронній квитанції, парламентарії мають намір використовувати операційні системи. При цьому за розробку та затвердження електронного інвойсу, а також за порядок надання інформації в ньому повинен відповідати Нацбанк.

Зокрема, інформувати споживачів про рахунки на електронній квитанції будуть «через прикладний програмний інтерфейс». Ймовірно, мова йде про мобільні додатки і веб-сайти.

Очікується, що після прийняття законів, паперові квитанції перестануть надсилатися, але за бажанням споживач послуг їх може роздрукувати. Електронні квитанції стануть доступними для завантажування на смартфон.

Втім, поки не зовсім зрозуміло, наскільки швидко і ефективно вдасться впровадити цю систему, оскільки зараз далеко не всі українські споживачі вміють користуватися комп'ютером, а мільйони пенсіонерів залишаються без підключення до інтернету.

 

Джерело:
До списку новин