загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Борису Патону – 99 років: чим запам’ятався видатний науковець

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Видатний український учений зі світовим ім’ям, Президент НАН України Борис Євгенович Патон святкує сьогодні своє 99-річчя.

Народився академік 27 листопада 1918 року в Києві. Його батько, Євген, був засновником, а потім і директором Інституту електрозварювання.

У 1941-му Борис Патон закінчив Київський політехнічний інститут за фахом інженер-електрик. А вже у 1962 році стає беззмінним президентом Національної академії наук. 

За життя науковець став автором 1 200 публікацій, 20 монографій та 720 винаходів. Його наукові дослідження присвячені, зокрема, процесам автоматичного і напівавтоматичного зварювання під флюсом, розробленню напівавтоматичного зварювання під водою.

Також Патон – автор ідеї та один із розробників методу електрозварювання живих тканин. За розроблення та освоєння цього методу науковця відзначили Державною премією в галузі науки й техніки. Нині його винахід широко використовують у хірургії.

“Непересічний розум, життєва енергія та працелюбність Бориса Патона вражає. А його творчий доробок назавжди закарбує його ім’я в історію світової науки. Дякуємо за дар творити на благо і в ім’я українського народу”, – написав у Facebook глава держави Петро Порошенко.

Борис Патон перший герой України. Людина, удостоєний прижиттєвого бюста (знаходиться перед будівлею академічних музеїв за адресою Богдана Хмельницького, 15).

 

 

Джерело:
До списку новин