загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Україні бідних стало менше, - Рева

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рева підрахував, як українці розбагатіли в 2017 році. Міністр повідомив про помітне підвищення зарплат.

Середні зарплати в Україні зросли більш ніж на третину в 2017 році. Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, підбиваючи підсумки минаючого року на брифінгу.

"Середньомісячна зарплата в січні-жовтні зросла на 37,1% в порівнянні з відповідним періодом 2016 року і склала 6900 гривень на місяць. Реальна зарплата в Україні ... зросла на 18,9%", – зазначив Рева.

Крім того, міністр нагадав, що з 1 січня 2017 року в Україні зросла мінімальна зарплата – до 3200 гривень на місяць.

"Мінімальна заробітна плата була підвищена вдвічі і з січня 2017 року вона склала 3200 гривень на місяць. 3,5 мільйона співробітників бюджетної сфери отримали підвищену заробітну плату. Соціальні стандарти і гарантії впродовж 2017 року були збільшені з травня 2017 року на 5,2% , з грудня на 4,6%", – зазначив Рева.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пояснив, як зростуть зарплати і пенсії в 2018 році. Голова уряду впевнений, що закладене в бюджет підвищення соцстандартів – це не межа.

"У 2018 року ми піднімемо мінімальну заробітну плату з 3200 до 3723 грн. Це плюс майже 17%... Ми вважаємо [це підвищення] абсолютно справедливим підходом. Ми подивимося за перший квартал, як буде реагувати економіка, і тоді зможемо давати оцінки. Поки що ми заклали (в бюджет. – Ред.) тільки 3723 грн – це базова позиція, яка абсолютно повністю розрахована і підтверджена", – заявив Гройсман.

За словами прем'єра, зросте і середня пенсія в країні.

"Якщо до пенсійної реформи вона дорівнювала 1886 гривень, то буде дорівнювати 2786 гривень. Тобто фактично плюс 900 гривень середньої пенсії в країні", – підкреслив Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що підвищення мінімальної зарплати з 1600 до 3200 грн з 2017 року було правильним кроком, а негативні прогнози на цей рахунок не виправдалися.

"Уже рік пройшов, і потрібно сьогодні покаятися тим, хто був проти, і визнати, що крок щодо підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн був абсолютно правильним і безпрецедентним для України. Я мав рацію, що це треба було робити", – зазначив Гройсман.

Прем'єр підкреслив, що підвищення соціальних виплат в Україні зараз здійснюється виключно за рахунок зростання економіки і не "з'їдається" інфляцією цілком.

"Реальні статистично підтверджені доходи, з яких сплачено податки, виросли приблизно на 20%. Але цього недостатньо", – зазначив Гройсман. За його словами, для подальшого зростання соціальної сфери необхідно, в першу чергу, розвивати економіку.

 

Джерело:
До списку новин