загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева знову заспокоїв: пенсійний вік українцям не підвищуватимуть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що на сьогоднішній день жодного рішення щодо підвищення пенсійного віку в Україні немає.

Відповідаючи на питання про те, які зміни у пенсійному законодавстві чекають на українців і чи покращать вони їхнє життя, міністр зазначив:

«Пенсія нашим громадянам виплачується за віком. У кожної людини цей період починається по різному. Якщо людина повністю виконує умови соціального страхування, вона йде на пенсію, коли їй виповнюється 60 років. Ця норма не змінилася. Повний страховий стаж складає 35 років для чоловіків і 30 для жінок. Тож, хто сумлінно працював, йде на пенсію у визначені строки».

Щодо питання підвищення пенсійного віку в Україні він відповів:

«Є рішення уряду про підвищення пенсійного віку чи немає? Є відповідне рішення Кабміну чи Верховної Ради? На сьогодні жодних рішень щодо пенсійного віку в Україні немає», - заспокоїв українців міністр соцполітики.

Також Рева зазначив, що старий і новий закони містять норму щодо мінімального страхового стажу, який необхідний для того, щоб людина взагалі мала право на пенсію. За його даними в Україні сьогодні близько 100 тисяч людей не мають мінімального страхового стажу в 15 років, а це значить, що їм сьогодні за старим законом пенсія не виплачується.

«З 63 років таким громадянам виплачується державна соціальна допомога як особам, які не мають права на пенсію».

Відповідаючи на питання, що ж змінила пенсійна реформа, Рева зазначив:

«Пенсійна реформа встановила залежність часу виходу на пенсію від умов виконання страхового договору. Якщо людина його виконала повністю, вона йде на пенсію у 60 років. Якщо вона працювала менше, а значить має умовно кажучи 25 років страхового стажу, вона йде в 63 з 2028 року, якщо вона відпрацювала мінімум 15 років, вона йде в 65».

 

До списку новин