загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерт пояснив, чому українцям не варто чекати зниження тарифів на газ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незважаючи на обіцянки уряду не підвищувати вартість газу для українців, експерти впевнені, що тарифи продовжать рости.

Вчора прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що уряд може зробити газ дешевшим для українців, але фахівці газового ринку стверджують, що досягти цього буде нереально. В іншому випадку Україні доведеться відмовитися від співпраці з МВФ, який наполягає на прив’язці вартості газу для споживачів до імпортного паритету.

Про це в ефірі радіостанції “Голос столиці” заявив експерт в сфері енергетики Юрій Корольчук.

«Ми почули підтвердження міністра Насалика, що в минулому році необхідно було імпортувати менш як 1 млрд куб. м газу для потреб населення. В цьому році, можливо, взагалі не доведеться імпортувати. Тоді виникне питання прив’язки до імпортного паритету. Це зобов’язання перед МВФ – ми повинні ставити таку ціну для населення на газ, яка є на європейських хабах “, – зазначив експерт.

За словами Корольчука, відмова від імпортного паритету означатиме, що уряд йде проти МВФ, і поставить хрест на перспективі подальшого фінансування України. Експерт вважає, що заяви представників Кабміну про бажання наростити видобуток газу в Україні говорять про те, що уряд шукає шляхи, щоб з 1 квітня прийняти рішення про дію нової формули ціни на газ для населення.

“Вона, швидше за все, буде не вище 7 тис. Грн за кубічний метр, які є сьогодні. Можливо, навіть буде знижена. Це наслідок того, що йдуть вибори і ніхто не хоче дратувати виборця”, – говорить Корольчук.

Він зазначив, що зараз “Нафтогаз” купує на європейському ринку газ по 280 доларів за кубометр, а це значить, що ціна для населення повинна бути понад 10 тис. грн.

 

Джерело:
До списку новин