загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

26 вражаючих фактів про Україну та українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1. Дев'ять ресторанів швидкого харчування McDonald's в Україні увійшли в топ-100 найбільш відвідуваних закладів американської мережі, а McDonald's, який знаходиться біля київського залізничного вокзалу входить до трійки найбільш відвідуваних закладів мережі фаст-фуду в світі.

2. Хрещатик є найкоротшою центральною вулицею столиці в Європі. Її довжина всього 1225 м.

3. Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі — 105,5 метрів. Її побудували в числі перших п'яти станцій в столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту.

4. Українське конструкторське бюро Антонова, розробили літак з найбільшою в світі вантажопідйомністю — АН-225 «Мрія». Розмах одного крила приголомшливі 88 метрів.

5. Перший рамковий вулик винайдений в Україні в 1814 році Петром Прокоповичем. Випереджаючи країни Європи за обсягами виробництва меду в кілька разів, Україна є одночасно першою в світі по виробництву меду на душу населення (1,5 кг).

6. В Україні найбільші в світі запаси марганцевої руди — 2,3 млрд тон або близько 11% від всього світового запасу.

7. Перша гасова лампа винайдена у Львові працівниками аптеки «Під золотою зіркою» Ігнатієм Лукасевичем та Яном Зехом в 1853 році. У тому ж році у львівському шпиталі була проведена перша хірургічна операція при освітленні гасової лампи. Згодом лампа була представлена на міжнародній виставці в Мюнхені, там цей винахід було відзначено спеціальною грамотою.

8. Український духовий інструмент трембіта — найдовший духовий музичний інструмент у світі.

9. Найдавніша відома вченим карта, а також найдавніше поселення Homo Sapiens знайдені в Україні: в с.Межиріччя Рівненській області. Їм близько 14,5-15 тис. років. Карта вибита на кістці мамонта.

10. Український «Південмаш» (Дніпро) виробляє найбільш екологічні ракетоносії у світі. З їх допомогою в космос відправляють комерційні вантажі в рамках міжнародного проекту «Морський старт».

11. В Україні, біля містечка Рахів знаходиться географічний центр Європи.

12. Україна займає четверте місце в світі за кількістю громадян з вищою освітою. Населення України відноситься до найбільш освічених, а кількість людей з вищою освітою на душу населення — вище середньоєвропейського рівня.

13. На конкурсі краси мов в Парижі в 1934 році українська мова зайняла третє місце після французької та перської за такими критеріями як: фонетика, лексика, фразеологія, структура речень.

14. До майже повного руйнування монголо-татарами в 1240 році Київ був одним з найбільших міст Європи: в п'ятдесят разів більше Лондона, в десять — Парижа. Досяг свого розквіту за Ярослава Мудрого (1010-1054 н.е.), який поріднився з королівськими родинами Франції, Норвегії, Румунії та Польщі.

15. В Україні під Нікополем, на косі біля р.Лапінки, на одному з рукавів Дніпра, можна побачити, а точніше почути явище, що рідко зустрічається в світі, — співаючі піски. «Спів» цих пісків можна почути після дощу, коли верхній шар злипається і утворює крихку скоринку. Крокуючи по ній, можна почути звуки, подібні свисту повітря, випущеного з автомобільної камери.

16. У містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен.

17. Площа Свободи в Харкові — найбільша в Європі. Її протяжність досягає 750 м, а ширина — 125 м.

18. Найдовша в Європі липова алея знаходиться в Ужгороді. Алея, довжиною два кілометри і 200 метрів, складається з декількох видів лип, квітучих по черзі, з травня по липень. Висадили алею чеські біологи в 20-х роках XX століття.

19. Сергій Бубка є 35-разовим рекордсменом світу. Володів світовим рекордом в стрибку з жердиною в закритих приміщеннях (6,15 м) з 1993 по 2014 роки, а рекорд Сергія Бубки для змагань на відкритому повітрі досі є чинним.

20. У свої 65 років львів'янин Павло Резвой на човні зі звичайними веслами переплив Атлантичний океан, а згодом підкорив ще й Індійський, ставши другою людиною у світі, яка має за плечима два океани.

21. Ларисі Латиніної досі немає рівних за кількістю олімпійських нагород серед жінок. Вона піднімалася на п'єдестал рекордні 14 разів, причому 9 разів за золотом. Вона відома також тим, що на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики 1957 року виграла всі золоті медалі.

22. Українка Інеса Кравець досі тримає світовий рекорд у потрійному стрибку, який вона встановила ще в 1995 році, стрибнувши на 15,5 метрів.

23. 5 грудня 2013 року петриківський розпис був включений до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО. Це поки єдина форма культурної спадщини України, яка потрапила в цей список.

24. Українська гривня двічі, в 2008 та 2013 роках, визнавалася найкрасивішою валютою в світі Міжнародним фінансовим банком. Також гривня була визнана найбільш стійкою до зносу валютою.

25. Олег Верняєв, народжений в 1993 році, перший олімпійський чемпіон, народжений в незалежній Україні.

26. П’ять українських об’єктів внесені до переліку Світової спадщини ЮНЕСКО, які є видатними культурними і природними цінностями, що становлять надбання усього людства, це: Saint-Sophia Cathedra; Related Monastic Buildings, Kiev-Pechersk Lavr; L'viv – the Ensemble of the Historic Centre; Struve Geodetic Arc; Primeval Beech Forests of the Carpathians.

Джерело:
До списку новин