загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Реформа позбавила десятки тисяч українців права на пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пенсійні зміни призвели до того, що цілий ряд людей, зайнятих на складних роботах і виробництві, в один момент втратили право на пенсію за вислугою років.

Таку думку висловив пенсійно-актуарний консультант Олександр Ткач на прес-конференції в Києві.

"Зараз у нас на залізниці 43 тисячі осіб, які позбавлені права на пенсію за вислугою років. Тепер людині кажуть: те, що тобі півроку до пенсії не вистачило, - вибач, тепер у 55 років ти на пенсію не підеш. Він буде і далі водити потяги, але я б не хотів їхати в поїзді з таким машиністом", - зазначив експерт.

За його словами, праця машиніста дуже складна, і люди, які обрали цю професію, повинні розраховувати на певні привілеї. Позбавляти ж їх одномоментно такої можливості несправедливо. Однак, за даними Ткача, ця проблема на рівні держави поки не вирішується.

"Але поки що реакція майже ніяка", - додав при цьому експерт.

Нагадаємо, в парламентському комітеті з питань соцполітики порекомендували Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований законопроект про запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Документом пропонується введення децентралізованої накопичувальної системи через недержавні пенсійні фонди. Частина обов'язкових внесків до пенсійної системи повинна накопичуватися на рахунках громадян, які самі їх і платитимуть. 

 

Джерело:
До списку новин