загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева попередив українців про загрозу пенсійної "піраміди"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Міністр соцполітики Андрій Рева висловив думку, що накопичувальна пенсійна система має бути недержавною, а контроль держави повинен забезпечуватися через регуляторів ринку - НКЦПФР, НБУ або ж спеціально створене відомство.

Одним з ризиків введення накопичувальної системи в Україні є банкрутство недержавних пенсійних фондів.

За словами А. Реви, якщо виникатимуть “перші сумніви” щодо стійкості недержавних пенсійних фондів, має відбутися “націоналізація, а потім стабілізація і санація”.

"Гроші необхідно вкладати у фонди, над якими повинен бути жорсткий контроль. Це дуже важливо - щоб не розікрали... Розумієте, будь-які фінансові структури можуть перетворитися в фінансову піраміду. Виключати нічого не можна. Щоб цього не сталося, з боку держави потрібні дуже серйозні механізми контролю", - зазначив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Він нагадав, що в Угорщині конфіскували вклади другого рівня.

"Тобто люди накопичували-накопичували, а потім активи перевели в систему загального забезпечення. У Росії теж фактично конфіскували. Я до чого веду - це серйозні речі. У Чилі, наприклад, виникла проблема банкрутства пенсійних фондів. Людина 30 років платила, вийшла на пенсію, а їй сказали: "Знаєте, а ваш фонд збанкрутував". І в Чилі держава була змушена брати відповідальність за людей, які не зі своєї вини постраждали", - підсумував міністр.

Глава Мінсоцполітики вважає, що накопичувальна пенсійна система має охопити громадян віком від 35 років.

 

Джерело:
До списку новин