загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

За чотири роки ціна на газ для населення зросла у 9,6 раза – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Із 1 січня 2014 року до 2017 року ціна на газ для населення зросла у 9,6 раза. Це призвело до того, що ціна на гарячу воду зросла майже у 5 разів, ціна на опалення – у 10,2 раза, на електрику – у 4 рази.

Про це заявив експерт із питань соціальної політики Андрій Павловський.

Нагадаємо, як заявив директор департаменту комунікацій Міжнародного валютного фонду Джеррі Райс, «ціни на газ для домогосподарств в Україні не змінювалися два роки, незважаючи на значне зростання міжнародних цін. Це призводить до «прихованих» субсидій, які є регресивними і приносять непропорційну вигоду найбільшим споживачам. Ми вважаємо важливим, щоб ціни на газ визначалися ринком».

Андрій Павловський зауважив, що йдеться про ринкову ціну на газ в Україні. У той же час ринку газу в країні немає, немає конкуренції, натомість є газовий монополіст «Нафтогаз», а прем’єр в адміністративному порядку встановлює вартість газу для населення.

Гість програми звернув увагу на те, що газу українського видобутку, собівартість якого значно менша, навіть із «накрутками», зараз із запасом вистачає.

«У результаті такої політики за останні чотири роки – з 1 січня 2014 року до 2017 року – ціна на газ для населення зросла у 9,6 раза. До чого це призвело? Ціна на гарячу воду зросла майже у 5 разів, ціна на опалення – у 10,2 раза, на електрику – у 4 рази», – заявив експерт і наголосив, що водночас доходи населення збільшувалися непропорційно.

Міжнародний валютний фонд, переконаний Андрій Павловський, коментуючи заяву директора департаменту комунікацій МВФ Джеррі Райса, переслідує власну мету.

«Я думаю, що кінцева мета – усунути державу Україна взагалі від власного видобутку, від власних природних ресурсів, від транспортування газу і приватизувати відомому міжнародному фінансовому капіталу», – заявив експерт.

 

Джерело:
До списку новин