загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шахраї розповіли, з карт яких банків крадуть гроші

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні активізувалися шахраї, які викрадають гроші з банківських карток українців.

Про це в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL розповів операційний директор компанії з кібербезпеки "10guards" Віталій Якушев.

За словами експерта, даний вид шахрайства унікальний тим, що, за фактом, це крадіжка на довірі, тобто українці самі, в силу власної наївності й недосвідченості називають шахраям пін-коди своїх банківських карт.

Відбувається це в такий спосіб: на мобільний телефон українці отримують смс-повідомлення про те, що нібито їхня банківська карта заблокована і вони мають негайно зателефонувати за вказаним в смс-повідомленні номером, щоб активувати карту.

Шахраї розсилають клієнтам банку повідомлення

Цікаво, що смс приходить не з телефону банку, а з приватного номера. Другий цікавий момент: у смс не вказується карта якого саме банку заблокована, і якщо громадянин є клієнтом одразу декількох банків, зрозуміти, про яку саме карту йдеться, з смс-повідомлення неможливо.

OBOZREVATEL подзвонив за номерами, вказаними в даному смс-повідомленні. Один з номерів на даний момент відключений. За другим номером, після довго очікування, слухавку все-таки взяли. Журналіст, що дзвонив шахраям, відрекомендувався клієнтом одразу декількох українських банків і попросив уточнити, про який конкретно рахунок йдеться. У відповідь шахраї наполягали на тому, щоб клієнт сам сказав, у яких банках у нього є рахунки. Більше того, шахраї дуже наполегливо рекомендували клієнту назвати суми, які зберігаються на рахунках, пояснюючи своє прохання тим, що нібито оператор зараз "все перевірить" і скаже, чи все гаразд з іншими рахунками клієнта.

"Представник банку" запевняв, що представляє Національний банк України, у сферу обслуговування якого, за словами "чиновнка", входять такі банки: "РайфайзенБанкАваль", "Укрсоцбанк", "Укрсиббанк", " Укргазбанк ","Пумббанк" та Альфабанк", і саме через досить велику клієнтську базу він не зможе сказати, рахунок якого саме банку заблоковано, поки клієнт сам не розповість, у яких банках у нього відкриті рахунки і які суми зберігаються на цих рахунках.

Після зауваження журналіста про те, що сама ситуація, коли "працівники банку" розсилають смс-повідомлення клієнтам, але не знають, клієнтами якого банку є ці люди, більше ніж дивна, зв'язок чомусь обірвався.

 

Джерело:
До списку новин