загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У людей, які отримують субсидії, залишилося кілька днів, щоб написати важливу заяву

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
До 1 вересня у відділення соцзахисту слід подати документ для отримання грошей за зекономлений газ чи електроенергію.
 
Одержувачам субсидій, які під час минулого опалювального сезону зуміли заощадити газ чи електроенергію, слід подати заяву до місцевого управління соцзахисту, повідомити номер свого рахунку в банку або поштового відділення. До речі, торік у такий спосіб 1,5 мільйона економних українців повернули собі кошти.
 
—  Після закінчення опалювального сезону частину суми субсидій, яку не використано завдяки економії енергоресурсів, повертають мешканцям, —  розповідає Леся Дронь, заступниця начальника міського управління соцзахисту. —  Та це сума, яка не перевищує вартості 100 кубометрів газу (695,79 гривні) і 150 кіловат-годин електроенергії (135 гривень). Йдеться про повернення коштів за зекономлений газ та електроенергію, які використовувалися саме для опалення приміщення, а не для приготування їжі на плиті чи для освітлення приміщення електролампами.
 
—  Яка процедура повернення коштів за зекономлені енергоресурси?
 
—  Слід до 1 вересня подати заяву у відділення соцзахисту. Документ має підписувати людина, яка подавала заяву на субсидії.
 
Багато субсидіантів, які економили енергоресурси під час опалювального сезону, вже подали документи для повернення коштів. І, за моїми підрахунками, у середньому на одне домогосподарство припадає 555,63 гривні. Зазвичай заяви подають ті субсидіанти, які розраховують на повернення більших сум. Якщо йдеться про 7 —  20 гривень, то мешканці документи не подають. Дізнатися суму грошової компенсації за невикористану субсидію можна з отриманих квитанцій. Сума ж залежить від обсягів економії енергоресурсів.
 
—  Дехто з одержувачів субсидій, які вже не зможуть розраховувати на цю допомогу в новому опалювальному сезоні, не знають, чи їм слід подавати заяви на повернення коштів...
 
—  Йдеться про тих мешканців, які отримували субсидії під час попереднього опалювального періоду. Тобто з жовтня 2017 року й до 30 квітня цього року.
 
—  Коли субсидіантам надходитимуть кошти за зекономлені енергоресурси? І чи ті, хто до 1 вересня не напишуть заяву, вже не зможуть повернути собі гроші?
 
—  Остаточної дати, коли субсидіантам повернуть кошти, немає. З 1 вересня на підставі отриманих заяв відділення соцзахисту формуватимуть списки та подаватимуть їх у Мінсоцполітики. Проте передбачено, що термін прийняття заяв може бути продовжений до 1 листопада. При кожній райадміністрації є комісія з розгляду заяв громадян щодо надання субсидій. Вона може продовжити термін прийняття заяви про повернення коштів до 1 листопада.
 
—  Чи обов'язково мати рахунок у банку для повернення коштів?
 
— Передбачено, що субсидіанти з міст обласного значення мають подавати лише номери рахунків, відкритих у банківських установах. У решті населених пунктів одержувачі субсидій, які розраховують на повернення коштів за зекономлені газ та електроенергію, можуть повідомляти, на яке поштове відділення слід переказати гроші.
 
 
Джерело:
До списку новин