загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці економлять на їжі, хоча і витрачають на неї половину своїх доходів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українці витрачають на продукти харчування майже половину своїх доходів, при цьому їх витрати у рази менші у порівнянні з громадянами Польщі або Білорусі. Таку тенденцію експерти пояснить бідністю українського населення і звичкою економити.

Судячи за даними глобального дослідження компанії Nielsen, середні щомісячні витрати сім'ї з Києва на продукти харчування і товари повсякденного вжитку становлять близько 3,14 тис. грн (еквівалент 92 євро на момент проведення дослідження), відзначає видання.

"Тим часом аналогічні витрати домогосподарств у Мінську досягають 192 євро, у Варшаві - 178 євро, у Вільнюсі - 231 євро, у Москві - 269 євро. Така помітна різниця пояснюється не стільки дешевизною українських харчів, скільки звичкою економити на їжі - українці часто віддають перевагу менш дорогим продуктам", - сказано в статті.

При цьому, на інші потреби нашим громадянам часто просто не вистачає зарплати.

"На інші потреби, на жаль, у значної частини населення просто не вистачає зарплати, чому сприяють як особисті якості людини, що впливають на її професійні досягнення, так і усталені традиції серед роботодавців", - пояснює генеральний директор Pro-Consulting Олександр Соколов.

За інформацією ПриватБанку, який обслуговує майже 20 млн активних карт, у 2018 році в структурі витрат клієнтів найбільша частка (46%) припадає на продуктові магазини і супермаркети.

"При цьому витрати на одяг, взуття та аксесуари становлять 10%, на товари для дому та меблі - 8%, на побутову техніку та комп'ютери - 8%, на ліки і медицину - 8%, ресторани, кафе і розваги - 7%, послуги - 5%, АЗС - 3%", - підкреслює видання.

Нагадаємо, торік уряд скасував держрегулювання цін на соціальні продукти. Таке урядове рішення призвело до подорожчання продуктів першої необхідності.

"Компенсатор у вигляді підвищення мінімальних пенсій і зарплат, яким хизується уряд, не спрацьовує, тому що інфляція зжирає свій чималий відсоток. У підсумку маємо, що необхідні для повноцінного життя продукти харчування для людей стають все менш доступними", - зазначив з цього приводу депутат ВРУ Сергій Тригубенко і додав, що підтримує своїх колег по парламенту, які закликають уряд відновити державне регулювання цін на соціальні продукти харчування.

Тригубенко також вважає, що відпускати ринок продуктів у вільне плавання можна лише за умови соціального благополуччя в країні.

 

Джерело:
До списку новин