загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Наступного року може забракнути ресурсів на підвищення пенсій та зарплат, - Рахункова палата

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рахункова палата за результатами експертизи проекту державного бюджету на 2019 рік затвердила і направила Верховній раді висновки та пропозиції.

Про це повідомляє управління інформаційної політики Рахункової палати.

Як зазначається у висновках, необхідність повернення наступного року значних боргів зменшить можливості бюджету для здійснення соціально-економічних видатків.

"Більше 40% доходів державного бюджету належить сплатити на погашення й обслуговування державного боргу, що зменшує можливості бюджету для здійснення соціально-економічних видатків. А отже зменшуються можливості для підвищення пенсій, зарплат та соціальних виплат, а також для будівництва доріг, нових шкіл, лікарень, дитсадків і загалом розвитку інфраструктури", - наголосив голова палати Валерій Пацкан.

Крім того, додав Пацкан, в умовах очікуваного підвищення тарифів на газ, доповнення переліків категорій населення та витрат, на які надаються пільги та житлові субсидії, у проекті бюджету передбачено зменшення в 2019 році, порівняно з поточним, обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення цих видатків на 15,9 млрд грн, або 21,2%.

Нагадаємо, одразу після передачі проекту бюджету до парламенту Рахункова палата розпочала експертизу проекту державного бюджету на 2019 рік.

Відзначимо, вперше за останні кілька років у проекті держбюджету-2019 передбачено зниження витрат на субвенцію місцевим бюджетам для виплати житлових субсидій. Уряд пропонує "урізати" цю статтю витрат майже на 16 млрд гривень у порівнянні з нинішнім роком - до 55,05 млрд гривень.

Богдан Скаврон

 

Джерело:
До списку новин