загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як створити ОСББ і для чого воно потрібне

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні триває наймасштабніший етап житлово-комунальної реформи: держава позбавляється монополії ЖЕО, а українці вчаться господарювати. У мешканців багатоквартирних будинків є два варіанти – створювати ОСББ або шукати управителя, як було б в Європі.

Польща стала однією з перших посткомуністичних країн, де взялися кардинально реформувати житлово-комунальний сектор. На початку 90-х там повністю відмовилися від житлових кооперативів – фактично, наших "жеків". Натомість почали створювати "житлові товариства", аналог українського ОСББ.

Сьогодні досвід Польщі називають одним з найбільш вдалих. Співвласники будинку самі обирають постачальника послуг, визначають тариф на утримання будинку, формують фонди на поточний і капітальний ремонти. А деякі успішні товариства навіть почали будувати за накопичені кошти нове житло.

Україна наразі переходить на нові житлові відносини не так активно, як прогнозували. Однак вже зареєстровані майже 30 тисяч ОСББ.

До слова, зробити це не так вже й важко – треба лише зібрати ініціативну групу хоча б з трьох власників квартир, розповісти мешканцям будинку про об'єднання співвласників, провести установчі збори, проголосувати та офіційно зареєструвати ОСББ.

Не хочете ОСББ – шукайте управителя, фізичну або юридичну особу, яка пильнуватиме за порядком у будинку. Управителя теж обирають на зборах співвласників і домовляються з ним про вартість послуг. У будь-якому випадку, щоб досягти порядку – потрібно ставати господарем.

 

Джерело:
До списку новин