загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рева назвав джерела доходу для "осучасненння" пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Андрій Рева вважає, що єдине джерело надходжень для виплат пенсій є сплата єдиного соціального внеску.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що власники підприємств повинні сплатити єдиний соціальний податок, так як він є єдиним джерелом надходжень для виплат пенсій.

"Персонал 75 відсотків приватних підприємств отримує заробітну плату 3723 гривні, а 84 тисячі керівників приватних підприємств декларують зарплати на рівні 3723 гривні. З 22 мільйонів працездатного населення ЄСВ платять 12 мільйонів, а офіційно працюють 16 (мільйонів - ред.) Але спробуйте прийти з перевіркою на підприємство, і відразу почуєте "бізнес душать", - сказав Рева.

Міністр упевнений, що керівники підприємств повинні виплачувати податок з подвійної ставки, а не з мінімальних зарплат. "Їм кожному на місяць потрібно буде доплатити пенсіонерам 1000 гривень, але що ми чуємо? "У тінь підемо, це аморально". Я вважаю, що аморально - це пенсія півтори тисячі гривень", - підкреслив міністр. На даний момент існує сильний опір новим законопроектом для боротьби зі схемами мінімізації сплати ЄСВ, вважає Рева.

"У 2016 році розмір ставки ЄСВ Верховною Радою був знижений з 38 до 22 відсотків, і, фактично, пенсіонери заплатили великому бізнесу 65 мільярдів гривень. Але ми не можемо повернути ставку ЄСВ, тому що не можна двічі увійти в одну річку, та й не потрібно цього робити. Тому, коли ми говоримо про те, що потрібно робити для отримання ресурсу на збільшення пенсій, то ці ресурси є - це тіньова економіка. І ми розробили законопроект по ЄСВ, його в багнети сприйняла наша "прогресивна громадськість", для якої власний егоїзм є більш важливим, ніж гуманізм", - пояснив Рева.

 

Джерело:
До списку новин