загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Покрокова інструкція: що робити, якщо вкрали паспорт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропажа паспорта може серйозно нарушити плани. Тому в разі, якщо ви не дорахувалися документа, не можна втрачати часу. Куди потрібно звернутися, які дії зробити і скільки грошей передбачити в своєму бюджеті на відновлення втраченого паспорта?

НАВІЩО ПОСПІХ? Кишенькові злодії не дарма промишляють крадіжкою не тільки грошей, а й паспортів. Документи можна вигідно продати на чорному ринку. Вони потрібні для виготовлення підроблених посвідчень особи, оформлення на ім’я жертви кредиту або підставної фірми. Якщо не хочете раптово виявитися фігурантом кримінальної справи або боржником банку, якомога швидше зверніться до найближчого відділення поліції і напишіть заяву про зникнення.

Після цього вам видадуть довідку та виписку з Єдиного реєстру досудових розслідувань, які підтверджують факт крадіжки документа. З цього моменту всі маніпуляції з вашим паспортом будуть вважатися незаконними. Правда, якщо ви раптом виявите свій паспорт у себе за диваном, користуватися ним далі ви теж не зможете.

ВІДНОВЛЮЄМО. Якщо ви впевнені, що просто втратили документ, можете звернутися до Державної міграційної служби для його відновлення без довідки з поліції. Коли ви подасте заяву, ваш попередній паспорт стане недійсним. Але немає гарантії, що вашим втраченим документом ніхто не скористається, так що краще все ж витратити час на візит до правоохоронців.

Подальші дії будуть залежати від того, якого типу паспорт ви втратили – книжечку чи ID-карту.

КНИЖЕЧКА. Щоб відновити вкрадений паспорт-книжечку, необхідно звернутися за місцем реєстрації до підрозділу ДМС (Державна міграційна служба) або Центру надання адміністративних послуг.

Оскільки нову книжечку вам вже не видадуть, а оформлять документ нового зразка, від вас зажадають надати свідоцтва про шлюб і народження дитини, ідентифікаційний код та інші документи, які допоможуть підтвердити особистість. Особливо це стосується тих громадян, які отримували паспорт на окупованих територіях – доступу до тих баз даних у відомств зараз немає.

КАРТКА. Якщо втрачена ID-картка, додаткові документи не знадобляться – дані про вас і так є в базі Міграційної служби. Досить звернутися із заявою в будь-яке відділення ГМС, не обов’язково за місцем реєстрації. Перелік відділень доступний на сайті відомства.

ЦІНА ПИТАННЯ. Вартість оформлення нового документа без поспіху протягом 20 робочих днів становить 279 гривень. Якщо документ потрібно терміново, то попросять 366 гривень. За обмін пошкодженого паспорта або відновлення вкраденого також встановлене ​​додаткове держмито в розмірі 34 гривні.

ШАХРАЇ. В інтернеті можна наштовхнутися на оголошення про допомогу у відновленні втраченого паспорта. Але таке посередництво неможливе – звертатися в ДМС і поліцію в подібних випадках необхідно тільки особисто. Усі обіцянки «посприяти» і «вирішити» – це звичайне шахрайство.

 

Джерело:
До списку новин