загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні не стало найстаршої жінки України: Схимонахині Іоанні було 107 років

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Померла найстаріша жінка і водночас найстарша схимонахиня України, яка проживала у Жіночому ставропігійному монастирі на честь Афонської ікони Божої матері в урочищі Кип'яче Малинського району на Житомирщині.

Про це у Facebook повідомив її онук – отець Роман Барановський (Роман Лілея).

«Сьогодні відійшла у Вічність Схимонахиня Іоанна у віці 107 років, вона пережила дві Світові війни, голодомор і 18 років була у засланнях за любов до України», – написав священик.

Довідково. Майбутня схимонахиня Іоанна, в миру – Марія Дмитрівна Мороз, народилась 25 березня 1911 року в Чернівецькій області. Цього ж року в урочищі Кип'яче на Житомирщині відбулася дивовижна подія – явлення Казанської ікони Божої Матері. На цьому місці забило джерело як у Силоамській купелі, тут заснували монастир, який згодом був знищений.

У 90-х роках онук схимонахині Роман, який став священиком, відродив та розбудував три монастирі, які знаходяться в урочищі Кип’яче, – Казанської ікони Божої Матері, Афонської ікони Божої Матері та Силуана Афонського. Саме з монастирем у Кип’ячому пов'язала своє життя Марія Мороз. У 2008 році в Чернівцях вона була пострижена в іночество. Згодом переїхала в Монастир Афонської ікони Божої Матері на Житомирщині. У 100-літньому віці була пострижена в монашество, а згодом у велику схиму з іменем Іоанни. 

У монастирі стверджують, що схимонахиня Іоанна найстаріша жінка України. Торік вона успішно перенесла операцію з видалення катаракти і зафіксувала ще один рекорд. У Житомирській обласній клінічній лікарні ім. Гербачевського це перший випадок, коли пацієнтці такого віку провели оперативніше втручання на очах.

 

Джерело:
До списку новин