загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

90-річна бабуся пішла вчитися, вона сидить за партою разом з онуками

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Прісцилла старанно виводить кожну літеру.

Своїм прикладом 90-річна Прісцилла Ситінай з Кенії ще раз довела, що вчитися ніколи не пізно, головне бажання. 

Життя жінки не було солодким. Прісцилла виросла під колоніальним пануванням, тому не отримала навіть елементарної освіти. Вона бачила епоху боротьби її народу за незалежність, і розуміє наскільки важливим є освіта для подальшого розвитку держави.

Все життя вона присвятила родині і дітям, а також, без освіти, 65 років працювала акушеркою, тут справа була в досвіді.

Лише у 90 років вона знайшла час для себе. Вона вирішила навчитися грамоті, щоб читати Біблію і відправляти смс-повідомлення. 

Цікаво, що спочатку літню ученицю не хотіли брати в школу. Однак, вирішивши спробувати і переконавшись у серйозності її намірів, керівництво навчального закладу тепер дуже радо, що у них з'явилася така старанна учениця, що надихає інших.

Сама учениця так розповідає про своє рішення:

"Я просто хотіла сама прочитати Біблію. А також я дуже хочу надихнути дітей здобувати освіту. У нас занадто багато людей, у яких у самих вже є діти, але вони ніколи не ходили в школу. Я бачу людей, які втратили батьків і дітей. Вони бродять в якійсь безнадії. І я хочу, щоб вони зайняли себе навчанням".

Так вийшло, що Гого, як її ласкаво називають, опинилася в одному класі зі своїми шістьма онуками. Разом вони із задоволенням виконують всі домашні завдання.

Крім спільного вивчення грамоти 90-річній Гого вдається поділитися з дітьми своїм життєвим досвідом. Вона водить їх у ліс і розповідає те, що знає про рослини та їх цілющі властивості. 

Таким чином вона не тільки сприяє залученню дітей до сучасної науки, до знань, які їй передали предки. Всі діти дуже полюбили свою старшу однокласницю.

Для неї зараз кожен урок — як відкриття. Прісцилла кожен день вбирає все нові і нові знання і, що найголовніше, отримує справжнє задоволення від процесу.

Викладачка, яка працює у тій школі, дуже здивувалася, коли побачила на порозі класу 90-річну Прісциллу. Але зараз вона пишається успіхами своєї літньої учениці.

 

 

Джерело:
До списку новин