загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін знизить норму споживання газу до 3,28 куб. м у відповідь на спростування попереднього рішення в суді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Кабінет Міністрів України підготував проект постанови про зниження норми споживання газу за відсутності лічильника з 3,29 куб. м до 3,28 куб. м на одну людину для домогосподарств із газовою плитою та централізованим гарячим водопостачанням.

Згідно з проектом постанови, текст якої має агентство "Інтерфакс-Україна", Кабмін має намір скасувати пункти 1-3 постанови №63 від 30 січня 2019 року, якою було встановлено норму 3,29 куб. м, запровадивши нову знижену норму 3,28 куб. м.

Раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв, що в разі оспорювання облгазами/газзбутами в судах ухвалених 30 січня норм споживання уряд буде у відповідь цілеспрямовано їх знижувати на 0,01 куб. м.

Згідно з даними в реєстрі судових рішень, оспорити урядове рішення вирішив ПрАТ "Кременчукгаз", за позовом якого Окружний адміністративний суд Києва 21 лютого призупинив дію п. п. 1-3 постанови №63.

Як повідомлялося, Касаційний адміністративний суд Верховного Суду наприкінці листопада 2018 року скасував дію встановлених постановою Кабміну №203 (яку було прийнято з порушенням регламенту) норм споживання природного газу для побутових споживачів без лічильників. Замість них набули чинності попередні (встановлені постановою уряду №619 від 8 червня 1996 року в редакції від 1 жовтня 2014 року) завищені вдвічі-втричі норми.

Скасованою постановою норми споживання газу були встановлені на рівні 3,3 куб. м на одну людину для домогосподарств із газовою плитою і центральним гарячим водопостачанням (ЦГВ); 5,4 куб. м - із газовою плитою, без ЦГВ і водонагрівача; 10,5 куб. м - із газовою плитою та водонагрівачем. Постановою №619, що знову набула чинності, норми встановлено на рівні 9,8 куб. м, 18,3 куб. м та 23,6 куб. м на одну людину відповідно.

На підставі різниці між цими нормами клієнти облгаззбутів у грудні 2018 року почали отримувати платіжки з урахуванням заборгованості, що накопичилася за 30 місяців. Проте в облгазах заявили, що сума боргу, нарахована за період дії занижених, на їхню думку, норм була наведена виключно з інформативною метою та не підлягає сплаті. Водночас там наголосили, що подальші рахунки приходитимуть вже з урахуванням підвищених норм.

Кабінет Міністрів України для врегулювання цього питання наприкінці січня 2019 року повернув знижені норми споживання газу для побутових споживачів без лічильників, зокрема, встановивши норму розміром 3,29 куб. м.

 

Джерело:
До списку новин