загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

1500 мотків ниток витратили вишивальниці на 33 портрети Тараса Шевченка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Полтаві відбулася виставка вишиваних портретів Великого Кобзаря. Тепер роботи відвезуть до музею Шевченка у Каневі. Там вони і залишаться у якості експонатів.

Півтори тисячі мотків ниток муліне витратили майстрині аби вишити портрети Тараса Шевченка.

33 портрети Тараса Шевченка та цитати з його творів вишили сімдесят вісім вишивальниць Полтавщини та Канева. Серед них і Катерина Калініченко.

"Автор цього проекту – Григорій Кісіль. Він видав п'ять альбомів української вишивки. Четвертий – присвячений саме Тарасу. Це портрети й цитати Тараса Шевченка", – сказала вишивальниця.

"Я вишила три роботи: "Заголовок", "Не називаю її раєм", і цей портрет. Десь по місяцю на кожну роботу", – пригадує Катерина Калініченко.

Вишивку за мотивами картини Тараса Шевченка "Катерина" виконала Зоя Коваленко.

"Моя – тільки одна робота. Хоча бралася за багато. Катерина в нього була мати, Катерина в нього була сестра. Тому Катерина для нього була своєрідна доля. Єдине, що у цій вишивці не моє, – це оцей москаль. Я, як собі вишивала Катерину, то москаля я не вишивала, він мені триста років не потрібен", – розповіла вишивальниця Зоя Коваленко.

Щільність усіх представлених вишивок – однакова. На квадратному сантиметрі – 36 хрестиків. Всього на цих роботах їх – 4,5 мільйони.

Виставка триватиме один день, потім роботи відвезуть до музею Шевченка у Каневі. Там вони і залишаться у якості експонатів.

Олександра Шилова, Сергій Чорномаз

 

Джерело:
До списку новин