загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Стеля» росту пенсій, – радник Кабміну пояснив, чому виплати не зростають далі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Є певна «стеля», вище якої підняти пенсії українцям неможливо. Навіть арифметично це не спрацює.

Про це заявив заступник голови Стратегічної групи радників при Кабміні Павло Кухта.

«У пенсійній системі України є певна проблема щодо того, якою може бути середня пенсія. От є певна кількість пенсіонерів, і є певна частка усіх доходів в економіці, які можна «пустити» на підвищення пенсій. От якщо ми тільки за рахунок цих коштів піднімемо пенсії, але без підвищення податків, то тим самим ми вб’ємо економічне зростання країни», – зауважив Павло Кухта.

Водночас заступник голови Стратегічної групи радників при Кабміні розповів, що в середньому Україна витрачає на пенсії 10% від ВВП.

«Тобто це та частина, яку більш-менш можна витратити на пенсії. Приблизно на цьому рівні ми зараз і знаходимося. І як зараз зростає ця десята частина економіки, так само зростають і пенсії. Тобто якщо економіка буде зростати швидко, пенсії також зростатимуть швидко. І нинішні добавки до пенсій – в середньому 250 гривень – це те зростання економіки, яке транслюється в пенсії»,– пояснив економіст.

А в подальшому ця пропорція, продовжив пан Кухта, не те що не зміниться, а буде лише погіршуватися.

«Адже якщо співвідношення працюючих і пенсіонерів погіршиться, ці 10% ВВП будуть ділитися на ще більшу частину пенсіонерів, відтак пенсія від цього зменшуватиметься. Демографічний ефект, як правило, зменшує пенсію», – додав радник Кабміну.     

 

Джерело:
До списку новин