загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Тернопільських пенсіонерів запрошують на арт-терапію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Майстер-клас з виготовлення багатофункціональних прикрас організували у Тернополі для відвідувачів міського територіального центру соціального обслуговування населення. Люди старшого віку вчилися робити оригінальні іграшки в Етно-стилі.

Підопічні центру виготовляли ляльки-мотанки.

Майстер-клас проводила психолог територіального центру Жученко Наталя.

"Лялька "Подорожниця" – одна з основних слов'янських оберегових лялечок. Її клали в кишеню або в сумку і вірили, що лялька збереже в дорозі і приведе назад до рідного дому", – розповідають у центрі.

Секретами створення багатофункціональних прикрас ділилася і майстер-технолог Юлія. Зокрема, вона розповіла та навчила, як поетапно створюється іграшка в етно-стилі.

«Вона може бути прикрасою для ялинки, сумки, брелок для ключів тощо. Іграшка пошита з натуральних тканин, покрита розчином ваніліну, аромат іграшки зберігається приблизно півроку. Етно-росписи виконуються вручну. Такі оригінальні речі можна також продавати або ж подарувати комусь».

Нагадаємо, що в Тернопільському територіальному центрі старші самотні люди маю змогу проводити своє дозвілля. Там постійно організовують для своїх підопічних походи в театр, дискотеки та вечори ретро-музики, заняття в басейні, вечори співів. Надають цим людям й безкоштовні послуги швеї чи електрика.

Додамо, у Тернопільському міському територіальному центрі соціального обслуговування населення організовують для людей літнього віку також танцювальні і спортивні заняття, приєднатися до яких можуть всі охочі. У центрі проводять багато благодійних акцій. Перевіряють для пенсіонерів зір, організовують заняття з плавання, влаштовують різноманітні екскурсії. Можна звертатися за адресою: Лисенка, 8 або ж телефонувати за номером: 22-02-62.

 

Джерело:
До списку новин