загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українці взяли 700 млн грн кредитів на утеплення багатоквартирних будинків від початку року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) від початку 2019 року взяли 700 мільйонів гривень «теплих» кредитів на проведення тепломодернізації житла.

Про це повідомив голова Фонду енергоефективності України Сергій Савчук, передає прес-служба уряду.

Зазначається, що обсяги залучення «теплих» кредитів ОСББ у 2019 році значно зросли проти минулого року — з 460 мільйонів гривень за весь 2018 рік до 700 мільйонів за перші 9 місяців 2019 року.

Програма «теплих» кредитів дозволяє отримати державне відшкодування до 70% суми кредиту. Паралельно діють місцеві програми відшкодування вартості утеплення житла.

«Як наслідок, подвійне та потрійне відшкодування може охопити фактично всю суму «теплого кредиту» для ОСББ. Таке вигідне співфінансування приваблює все більше нових учасників», — повідомив Савчук.

За його розрахунками, від початку запуску програми «теплих» кредитів їх видали на загальну суму 1,4 мільярда гривень.

Зазначимо, що система «теплих» кредитів передбачає державне відшкодування ОСББ 40-70% суми кредиту, який береться на утеплення будинку. Крім цього, участь в утепленні будинків беруть і місцеві органи влади, які так само можуть відшкодувати частину суми кредиту.

У квітні 2019 року до видачі «теплих кредитів» приєднався ПриватБанк.

Зазначимо, що створення Фонду енергоефективності було однією з вимог міжнародних організацій щодо надання Україні кредитів на підвищення енергоефективності житлово-комунального сектору.

 

Джерело:
До списку новин