загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому влада не підвищила прожитковий мінімум

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Народна депутатка від "Слуги народу" Роксолана Підласа підкреслила, що нинішній прожитковий мінімум у 1 тисячу 936 гривень недостатній, щоб на нього прожити. Водночас вона заявила: він повинен становити щонайменше 3 тисячі 500 гривень.

"Думаю, що 3500 – це вже більш реальні цифри. Але це теж не та сума, на яку людина може підтримувати гідний рівень життя. Це абсолютний мінімум, без якого людина просто не зможе", – розповіла Підласа.

Вона також пояснила, чому депутати не підвищили цей показник (згідно з ухваленим Радою держбюджетом-2020, прожитковий мінімум підніметься всього лише до 2189 грн – і лише наприкінці наступного року).

Політик визнала, що 1936 грн – "дуже маленька сума", на яку неможливо прожити.

Однак, нагадала вона, це "номінальна" цифра, яку Міністерство соціальної політики використовує для розрахунку соціальних виплат.

Зараз депутати не можуть підвищити прожитковий мінімум до адекватної суми якраз через підв'язані до нього соцвиплати.

"До прожиткового мінімум прив'язана величезна кількість соціальних виплат. А в бюджеті обмежена кількість коштів на соціальні виплати. На жаль, вона не може бути більшою, ніж зараз. Ми можемо перенаправити їх з оборони, освіти, медицини, але я не вважаю це оптимальним рішенням. Доти, поки ми не переглянемо формулу розрахунку соціальних виплат, формальний прожитковий мінімум не можна піднімати", – зазначила нардеп.

Джерело:
До списку новин