загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Комунальні послуги у Києві з травня стануть дорожчими

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 травня 2020 року завершується перехідний період, визначений положенням нинішньої редакції Закону України «Про житлово-комунальні послуги».

Про це нагадав директор СП «Енергозбут» КП «Київтеплоенерго» Костянтин Лопатін.

“Відповідно до цього закону, мешканці багатоквартирних будинків мають обрати, перш за все, форму надання комунальних послуг їхньому будинку: з централізованого опалення та постачання гарячої, холодної води, водовідведення. І в залежності від обраної форми, їм треба вирішити окремо питання, хто обслуговуватиме внутрішньобудинкові мережі”, – говорить Костянтин Лопатін.

Крім того, чинним законодавством з травня 2020 року змінюється і назва послуг. Послуга з централізованого опалення трансформується в послугу з постачання теплової енергії для потреб опалення. Послуга з гарячого водопостачання перетворюється на послугу з централізованого постачання гарячої води. І, відповідно до цих нових послуг, уже введено нові правила тарифоутворення і ціноутворення на суміжні послуги. Йдеться про методику утворення тарифів, яка вже діє сьогодні.

Як пояснив Костянтин Лопатін, з 01.05.2020 року в квитанціях містян з’являться окремі рядки з сумами до сплати, які пов’язані безпосередньо:

  • -   з наданням самої послуги;
  • -   з абонентським обслуговуванням кожної послуги.

“Кардинально змінюється підхід до надання послуг, – підкреслив Костянтин Лопатін. – У платіжках буде постійна складова – це надання самої послуги, а також: рядки з сумами за абонентське обслуговування, внесок за обслуговування будинкових вузлів обліку тепла, гарячої води, холодної води”.

Згідно із законом, всі будинкові лічильники є спільною сумісною власністю жителів, тому мешканцям треба до травня визначитися з формою надання послуги, визначитися з організацією, яка буде обслуговувати мережі в самому будинку.

 

Джерело:
До списку новин