загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсія в Україні: який порядок реєстрації на веб-порталі ПФУ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Одне з найчастіших питань, яке задають пенсіонери в Пенсійному фонді України (ПФУ), стосується порядку реєстрації на веб-порталі фонду.

На веб-порталі ПФУ передбачено два способи реєстрації: подача заяви для реєстрації на веб-порталі та онлайн-реєстрація за електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП). Для першого способу необхідно особисте відвідування органу ПФУ. Що стосується другого способу, то ключ ЕЦП знаходиться на будь-якому носії (наприклад, флешка або жорсткий диск комп'ютера) або на електронному пенсійному посвідченні (ЕПП).

Для реєстрації у відділенні ПФУ потрібно зробити наступне:

1. З'ясувати, до якого територіального органу ПФУ необхідно звернутися для оформлення заяви.

2. Прийти до Пенсійного фонду та оформити заяву.

Внесені до заяви відомості перевіряються, вносяться в інформаційну систему Пенсійного фонду. Вам друкується розписка про отримання заяви, а також «реєстраційний код». Цей код необхідний для реєстрації на веб-порталі, отже потрібно зберігати його в таємниці до моменту закінчення реєстрації

3. Завершити реєстрацію можна, якщо зайти на веб-портал ПФУ в мережі Інтернет і вибрати пункт меню «Реєстрація» у закладці «Реєстрація за заявою». Потрібно заповнити реєстраційну форму.

 4. Після реєстрації на введений пенсіонером або його довіреною особою електронну адресу прийде лист, необхідний для підтвердження реєстрації. Після підтвердження реєстрації на адресу прийде повідомлення про успішне закінчення реєстрації.

Для авторизації з ЕЦП з флешки потрібно виконати наступні кроки:

1. На екранній формі «Вхід» в закладці «За ЕЦП» ознайомитися зі списком АЦСК, ЕЦП яких підтримує веб-портал ПФУ;

2. Якщо у пенсіонера ще немає ЕЦП з цих АЦСК, йому необхідно звернутися в АЦСК і отримати ЕЦП.

3. Після отримання ЕЦП потрібно вибрати пункт головного меню «Вхід» і виконати перший вхід на Портал за ЕЦП (закладка «За ЕЦП»).

Для авторизації з ЕЦП з ЕПП Вам потрібно виконати наступні кроки:

1. Якщо у пенсіонера ще немає електронного пенсійного посвідчення (ЕПП), він повинен звернутися до органу ПФУ, щоб отримати ЕПП.

2. Після отримання ЕПП потрібно вибрати пункт головного меню «Вхід» і виконати перший вхід на Портал за ЕПП (закладка «За ЕПП»).

 

Джерело:
До списку новин