загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного великого князя Володимира

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

28 липня 2020 року православна церква вшановує пам’ять рівноапостольного великого князя Володимира. Також в Україні відзначають День хрещення Русі.

День хрещення Київської Русі – України – державне свято, що відзначається в країні з 2008 року. Воно припадає на 28 липня – день, коли православна церква вшановує пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира, який поклав початок християнізації Київської Русі.

День хрещення Русі 2020

Вперше нове свято в Україні відзначили в 2007 році – тоді ще неофіційно. Але вже у липні 2008-го вийшов Указ президента про створення державного свята “День хрещення Київської Русі – України”. У цей рік виповнюється 1020 років із моменту хрещення Русі.

День пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира

28 липня в Україні також відзначають день пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира. Хрещення Київської Русі стало епохальною подією, що визначила подальший розвиток української держави і її місце серед європейських народів, зумовила подальший цивілізаційний і культурний хід історії. Разом із хрещенням київські князі затвердили державність, яка стала однією з найуспішніших в Європі того часу.

День пам'яті князя Володимира

Завдяки прийняттю християнства князь Володимир Великий на тисячоліття вперед забезпечив входження Києва в європейську цивілізацію, створив умови для формування унікального соціокультурного простору, який був і залишається невід’ємною частиною Європи.

Прикмети на 28 липня

  • Якщо в цей день липа пожовкла – це до пізньої осені. Якщо інші дерева стали жовтими раніше липи, осінь прийде раніше, ніж зазвичай.
  • Якщо вранці пройшов дощ, далі протягом дня буде сонце.
  • Якщо віє вітер південний – погода буде сонячна.
  • Якщо гучний грім – буде затяжний дощ.
  • Вітер зі сходу – буде дощ. Якщо ж увечері буде туман, то дощ піде завтра.

Що не можна робити 28 липня

  • Вважається, якщо важко фізично працювати 28 липня, то це може закликати біду і жахливі сни.
  • 28 липня селяни намагалися не йти в поле – боялися нечистої сили. Також, за повір’ями, тих, хто працював у цей день, могла вбити блискавка.
  • Жати теж заборонялося – наші предки вірили, що людям нечисть могла задурити голову.
  • Під заборону також потрапляли сварки з близькими людьми.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин