загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кабмін ухвалив доплати медикам з вересня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

7 вересня на позачерговому засіданні уряду Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою врегульовується питання доплат медичним працівникам з вересня цього року. На це передбачено 5,9 млрд грн.

«Це перший крок щодо підвищення зарплат нашим медпрацівникам», – наголосив керівник МОЗу Максим Степанов на брифінгу 7 вересня. За його словами, прийнята постанова Кабміну врегульовує сам механізм доплат через НСЗУ до заробітних плат, які починаються з вересня.

Також міністр додав, що одразу після публікації рішення Кабінету Міністрів лікарні зможуть терміново укласти з НСЗУ угоди, щоб до кінця вересня лікарі та медичні працівники вже почали отримувати відповідні кошти.

Глава відомства підкреслив, що рівень оплати праці у сфері охорони здоров’я в Україні зараз майже на 30% нижчий від середньої заробітної плати в Україні у всіх галузях. Але, оскільки підвищити його одномоментно неможливо, МОЗ ініціювало поетапний перегляд зарплат медпрацівників.

«В Україні лікар після інтернатури має отримувати заробітну плату від 20-25 тисяч гривень», – наголосив Степанов і розповів, що на наступний рік пріоритетом МОЗ є встановлення справедливої заробітної плати для медичних працівників та в цілому підвищення престижності професії.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин