загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Споживач має право підписати договір про постачання газу на рік, це не загрожує субсидії - НКРЕКП

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Споживач газу може обрати собі постачальника і підписати з ним угоду, щоб забронювати собі певний обсяг палива на рік за фіксованою ціною. Це не призведе до втрати субсидії.

Про це повідомила Ольга Бабій, членкиня Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на телеканалі “Еспресо”.

“Кожен споживач зараз має право сам планувати. Має право порахувати своє річне споживання. Подивитися, у кого яка ціна газу — і обрати собі постачальника на рік. Загроз для втрати субсидії під час замовлення постачання обсягу газу на рік абсолютно немає”, — сказала Бабій.

За її словами, зараз деякі постачальники пропонують споживачам укласти річний договір із частковою передплатою, при цьому ціна 4700 грн за тис. кубометрів зафіксується на рік.

“Коли ми говоримо про придбання газу наперед, це не говорить про те, що його треба оплатити одразу. Це говорить про те, що споживач може із газопостачальною компанією укласти договір на умовах, що він бронює/замовляє певну потужність — 1 тис. кубів чи 2 тис. кубів, — і гарантує постачальній компанії, що він це оплатить”, — пояснила членкиня Нацкомісії.

Вона звернула увагу, що після відкриття ринку газу споживач може заощадити значну суму, обираючи постачальника газу.

“Ми зараз на ринку спостерігаємо різні ціни — від 4700 грн до 6800 грн. І коли в належний спосіб ви промоніторите ринок, виберете собі постачальника, 2 тис. — це досить суттєва різниця. І так люди можуть заощаджувати, обираючи собі постачальника”, — зазначила експертка.

Як повідомлялося, дефіциту палива у цьому опалювальному сезоні не буде. У вітчизняних підземних сховищах накопичили рекордні обсяги газу – 28 млрд кубометрів. Однак ціна на газ узимку може коливатися – услід за попитом.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими.

Джерело:
До списку новин