загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вір у свої сили: як вийти «в плюс» зі складних ситуацій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Острах і розгубленість керували минаючим 2020 роком. Світ зіткнувся з черговим викликом та виявився неготовим до нього. Отримавши відчутні удари, суспільство почало швидко трансформувати свою поведінку в нових умовах. Ця революція, різка зміна моделі життя виявилась необхідною для головного принципу усього живого: «Виживи або помри»

Як вижити, на що спертись у своїх думках, що допоможе здійснити такі необхідні метаморфози, що може надихнути?  Практичними порадами – як змінюватись та знаходити вихід в складних ситуаціях – з Mind поділилась експерт по масштабування особистості Ірина Золотаревич.

- Як я радий, що 2020 рік закінчується! Він був нестерпним! Тепер все стане краще.

Надія на кращі часи – прекрасна стратегія. Заперечення – теж можлива стратегія. Проблема лише в тому, що власники та управлінці зараз не роблять одну важливу роботу – вони не планують стратегію, замкнувшись в рутині перед початком нового року.

Не плануючи сценарії, ви втрачаєте можливість дійсно покращувати ситуацію, тому що ви просто заперечуєте проблему і тільки припускаєте, що все стане краще.

Парадокс Стокдейла

Джим Стокдейл був полковником флоту і старшим за званням серед американських військових, яких утримували в таборі для військовополонених під час в'єтнамської війни. Його катували понад двадцять разів за вісім років. Він вижив.

А знаєте, хто не вижив? Або надмірно оптимістичні, або надмірно песимістичні люди. Стокдейл виявив, що у людей, які вижили, було парадоксальне поєднання віри в успіх і глибокого прийняття суворої реальності.

В «Ханой-Хілтоні» кожен день водять екскурсію для їх гостей туди, де знаходився табір для військовополонених під час війни у В'єтнамі. Під час екскурсії цитують: – Не плутайте віру в те, що ви переможете (а ви не можете дозволити собі втратити цю віру) з суворою необхідністю тверезо дивитися фактам в обличчя, які б жахливі вони не були.

Курс на прогрес

Наш спосіб мислення і те, як ми інтерпретуємо навколишній світ і реагуємо на нього, впливає на те, як ми себе почуваємо і в якому стані перебуваємо. І на те, як діємо: як спілкуємося з людьми, на чому тримаємо фокус, у що вкладаємося.

Коли світ перевертається з ніг на голову, наше мислення стає більш хаотичним, ніж будь-коли раніше.
Але паніка і параліч не є неминучими реакціями на кризу. Багато людей за допомогою спеціальних прийомів мислення і нових навичок здатні використовувати цей час для прогресу.

У вашому житті можуть відбуватися дійсно складні речі, але ви можете або вигоряти, або бачити в цьому великий корисний досвід. Ми не можемо передбачити майбутнє. Але можемо побачити кілька різних сценаріїв і вибрати найкращий.

Іноді потрібно кілька тижнів, аби як слід подумати і перейти від вибору сценарію до вживання заходів, здатних зробити ситуацію ще трохи кращою. Коли ви повністю визнаєте ситуацію – чи то перебування в таборі військовополонених, чи боротьба з COVID-19 або наслідками пандемії, у вас є можливість взяти під контроль свої реакції на те, що відбувається.

Почуття контролю знижує психологічну напругу і реакцію на стрес та допомагає вижити буквально і психологічно. В цьому полягає парадокс Стокдейла.

Щоб зробити складну ситуацію трохи краще, ми повинні уявити її позитивний результат. Навіть якщо для цього немає видимих причин у відправній точці. Нам потрібно повірити в те, що наші здібності, таланти та мізки – це тільки частина потенціалу, а наполеглива праця та відданість своїй меті можуть допомогти нам досягти результат в будь-якій діяльності, яка буде необхідна в складній ситуації.

Ця віра у власний результат має колосальне значення. Ми звикли обмежувати себе, виділяючи в собі якийсь конкретний талант і заперечуючи інші можливі варіанти. 

Наприклад, ви вирішили, що не схильні до осягнення цифрових технологій. Ви добре розбираєтеся в людях або займаєтеся творчістю, при цьому вважаєте, що світ технологій не для вас. Але хто знає? Можливо, ви просто не занурювалися в цей світ досить глибоко, щоб зрозуміти, що ви є технологом від природи.

Наші можливості – питання наших переконань

Неможливо переконати людину в тому, що у неї щось вийде, якщо вона зафіксована на власній неспроможності в чому-небудь. Ані круте менторство, ані навчальні курси не зможуть переломити образ мислення того, хто не готовий змінюватись.

Але, якщо ви готові поставити перед собою мету вийти із замкненого кола своїх переконань і спробувати розвивати свій природний потенціал по-новому, то ваші шанси вийти з кризи переможцем значно збільшуються.

Підписуйтесь на канал ВАПу у Telegram, на нашу сторінку у Facebook і дізнавайтесь новини першими

 

Джерело:
До списку новин