загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відрахувань від пенсії можна уникнути. У ПФУ розповіли як уникнути фінансових втрат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У той час, як пенсії в Україні до кінця року підвищать ще чотири рази, якщо пенсіонер продовжує працювати після виходу на пенсію, це прямо впливає на його право на доплати, надбавки і підвищення. Причому найпоширеніша причина виникнення переплати пенсії з вини самого пенсіонера - це несвоєчасне повідомлення органів Пенсійного фонду України про працевлаштування. При цьому закон передбачає, що в разі встановлення факту переплати держава повинна повернути в бюджет переплачену суму.

Про це повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України, передають Українські Новини.

"Переплата пенсії - це сума пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, сум індексації та інших доплат до пенсій), виплачена з різних причин понад розмір, визначений законодавством", - сказано в повідомленні.

Якщо пенсіонер продовжує працювати після виходу на пенсію, це прямо впливає на його право на доплати, надбавки і підвищення. Працевлаштовані пенсіонери автоматично перестають отримувати всі передбачені до пенсії надбавки. Крім того, працевлаштованим пенсіонерам не перераховують пенсії. А одержувачам пенсії за вислугу років припиняють її виплачувати, якщо вони повертаються на роботу в тій професії, за яку отримують виплати.

При працевлаштуванні пенсіонер зобов'язаний протягом 10 днів надати дані про це в органи Пенсійного фонду. При цьому, заявляють в ПФУ, навіть якщо пенсіонер не повідомить про факт працевлаштування, Фонд все одно про те дізнається шляхом налагодженого обміну інформацією з іншими державними реєстрами. Саме згідно з датами звірки та знаходження інформації відбувається розрахунок суми надміру виплачених пенсійних коштів.

Як повідомляли Українськi Новини, "Укрпошта"  продовжить доставку пенсій додому, але за новими тарифами.

Також  в Україні збираються змінити порядок нарахування пенсій.

Тим часом, згідно з повідомленнями на сайті Мінсоцполітики, прожитковий мінімум (ПМ)  повинен збільшитися. Шляхом підвищення планується наблизити розмір офіційного мінімуму до того, що реально потрібно людині, щоб хоч якось звести кінці з кінцями.

 

Джерело:
До списку новин