загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Село на Івано-Франківщині. Фото 1938 року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Старі світлини можуть багато розповісти про минуле, традиції мешканців. Проте не завжди вдається відшукати необхідні ретрофото. Не всі населені пункти України можуть похвалитись столітніми світлинами у своїх колекціях.

Проте в процесі оцифрування, час від часу в мережі та архівах з’являються цікаві фотоколекції. Про одну із таких хочемо розповісти.

Якщо ви відкриєте мапу України, зокрема Івано-Франківської області, та спробуєте відшукати село Альбінівка, то нічого не знайдете. Замість нього на мапі буде напис Шевченкове. Населений пункт сьогодні перебуває в складі Коломийського району.

До вашої уваги фото цього села, коли воно ще було Альбенівкою, – періоду 1938 року. Їх автором є знаний польський фотограф Генрик Поддембський.

Світлини він зробив під час однієї зі своїх фотомандрівок воєводствами тогочасної Речі Посполитої. В коментарях до світлин вказав, що це Альбенівка, неподалік містечка Заболотів Станіславівського воєводства. 

На фото можна годинами роздивлятись місцеву архітектуру, мешканців, сцени сільського життя. На кадрах бачимо доросле населення за роботою та дітлахів, які бігають вулицями села.

Хтось з подивом поглядає на заїжджого гостя, а хтось не відволікається від справ. Не знаємо, як склалась доля цих людей, чи вдалось їм пережити Другу світову війну, але їх постаті назавжди зафіксовані фотооб’єктивом на папері.

Джерело фото: www.audiovis.nac.gov.pl Про авторку: Тетяна Яцечко-Блаженко – історик, журналіст, генеалог (м. Луцьк)

Джерело:
До списку новин