загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери та робота. Кому та за що можуть зняти пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В окремих передбачених законодавством випадках деяким пенсіонерам можуть скасувати нараховані виплати. Читайте також: Пенсійний вік, достроковий вихід на пенсію, розрахунок виплати — що варто знати у 2022 році За що можуть скасувати пенсію Якщо пенсіонер влаштувався на роботу, та не повідомив про це уповноваженому органу, пенсійні виплати можуть бути скасовані.

Що треба зробити пенсіонерам, які працюють

У разі працевлаштування пенсіонери мають повідомити про це у Пенсійний фонд для уникнення відрахувань з пенсійних виплат. Зробити це потрібно протягом 10 днів після працевлаштування.

«В іншому разі може виникнути так звана передплата пенсії, тобто виплата більшого розміру, ніж це передбачено, адже працевлаштування пенсіонера впливає на його право на отримання різноманітних доплат, надбавок та підвищень. Йдеться зокрема про втрату права на доплати при збільшенні прожиткового мінімуму для громадян, які втратили працездатність, при отриманні надбавок при утриманні дитини до 18 років, при отриманні пенсії за вислугу років», — пояснює Соціальна інформаційна платформа.

У разі передплати надлишок коштів стягуватимуть з пенсіонера на підставі рішень територіальних органів Пенсійного фонду чи в судовому порядку. Це передбачено ч. 1 ст. 50 Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування.

Як уряд може підвищити пенсійні виплати Як онлайн повідомити про працевлаштування Повідомити онлайн про працевлаштування та уникнути відрахувань можна через вебпортал електронних послуг ПФУ.

Для цього вам треба: 1. Увійти на вебпортал за допомогою кваліфікованого електронного підпису чи ID-банкінгу. 2. У лівому боковому меню обрати пункт Пенсіонерам — Заява на перерахунок пенсії. 3. Заповнити поля заяви та підвантажити скан-копії необхідних документів. 4. Натиснути кнопку Оформити заяву. 5. Підписати заяву КЕП та надіслати її до ПФУ. У такий же спосіб можна повідомити й про звільнення з місця роботи.

Джерело:
До списку новин