загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Будемо платити на 60 грн більше: Як зростуть тарифи на воду в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тарифи на воду зростуть вже у квітні. Та це буде лише першим етапом підвищення. Другий етап заплановано з 1 липня. Зрештою сумарна вартість водопостачання та водовідведення для одного домогосподарства в середньому виросте на 60 гривень. Такі дані містяться в інформації, опублікованій у Facebook-акаунті НКРЕКП, передають Патріоти України.

Востаннє українцям переглядали тарифи на воду наприкінці 2021 року, тобто ще до війни. Відтоді в Україні відбулися великі зміни, які, звісно, не обійшли стороною і комунальні підприємства. Зокрема, через ракетні атаки на енергосистему України різко зросла вартість електроенергії, а вона в собівартості води становить понад чверть затрат.

Крім того, зросли ціни на реагенти та ремонт водогонів. Усе це поставило комунальні підприємства, що займаються водопостачанням та водовідведенням, у вкрай несприятливі умови, а також поставило під загрозу саме функціонування самої системи водопостачання. Через це підвищення тарифів на воду – болючий, але, на жаль, неминучий крок. Як зростуть тарифи на воду? Як уже було сказано, НКРЕКП планує підвищувати тарифи на воду в два етапи: у квітні та у липні. Це робиться для того, щоб спростити споживачам перехід від однієї ціни до іншої.

"Враховуючи можлив негативні наслідки різкого підвищення тарифів для споживачів, доцільним є застосування поетапного підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення", - йдеться у повідомленні НКРЕКП.

Джерело:
До списку новин