загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсійні виплати: чому не всім підвищили пенсії після перерахунку у грудні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У грудні в Україні відбувся останній із запланованих у 2022 році перерахунок пенсій та соціальних виплат. Один з видів перерахунку був пов’язаний із встановленням доплати до пенсії особам, які молодші 70 років.

Експерт з питань пенсійного забезпечення Сергій Коробкін пояснив, чому це підвищення торкнулося не всіх, пише «На пенсії». Він нагадав, що жінки зі стажем понад 30 років ( чоловіки – 35 років), яким ще не виповнилося 70 років, з 1 грудня мали право на пенсію в розмірі, не нижчому за 2500 гривень (з 1 березня мінімальний розмір таких пенсій підтягнули до 2760 гривень). Але таке підвищення стосувалося далеко не усіх. По-перше, як вже зазначено, для цього треба мати не менше 30 років стажу (чоловікам – 35 років).

По-друге, мова йде про пенсії, які до грудня були меншими за 2500 гривень. Якщо у людини достатньо стажу, але загальний розмір пенсії з усіма надбавками менший, ніж 2500 гривень, то до пенсії встановлюється доплата, щоб її загальний розмір був не нижчим за вказану суму.

У людей, які, наприклад, отримували до грудня пенсію вищу за 2500 гривень, зазначена норма нічого не змінила. Також, якщо пенсіонери продовжують працювати, то їх пенсію не перерахували.

Джерело:
До списку новин