загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Харчування для довголіття: з дитинства "сідаємо" на сіртуїновий раціон

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Коли щодня ми дивимося на себе в дзеркало, то не помічаємо змін, але, якщо ми вже не діти, і якщо не ростемо, то ми старіємо, подобається нам це чи ні.

Сиве волосся, зморшки сучасні технології дають змогу корегувати, а от зміни, які відбуваються всередині тіла, поки що ніякій індустрії не під силу. Ми старіємо через поєднання екологічних, генетичних факторів та способу життя. Час негативно впливає на наші органи та тканини на клітинному рівні, що веде до прогресуючого «розвалу».

Критичні вікові зміни відбуваються в нашій серцево-судинній системі: це втрата елестичності і втрата функції кровоносних судин — наші артерії стають жорсткими і втрачають здатність до розслаблення, а це основа для атеросклерозу. Існує багато причин судинного старіння і один із шляхів пов’язаний з білками-регуляторами — сіртуїнами.

Їх є «сімейство» цих білків, маленьких молекул, які виконують різні функції. В «сімействі» 7 білків, із них три працюють у мітохондріях (там, де виробляється енергія у вигляді молекул АТФ), ще три — в ядрі клітини (де знаходиться ДНК) і один — в цитоплазмі клітини.

Сіртуїни видаляють ушкодження ДНК, які ведуть до мутацій та старіння і таким чином сприяють зменшенню ризику розвитку захворювань, пов’язаних із віком — серцево-судинних, раку і нейродегенеративних захворювань, наприклад, хвороби Альцгеймера та Паркінсона.

ЯК ПОВ’ЯЗАНІ СІРТУЇНИ І СТАРІННЯ СУДИН? Сіртуїни містяться в ендотеліальних клітинах кровоносних судин (це внутрішня «вистилка» судин) і захищають їх від шкідливих вільних радикалів, запобігаючи запаленню. Хронічне фонове запалення є однією з найголовніших причин старіння та хвороб.

● Сіртуїни також захищають від пошкодження ДНК у гладких м’язах наших кровоносних судин, зменшують утворення атеросклеротичних бляшок і запобігають дегенерації наших судинних стінок.

Джерело:
До списку новин