загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Держава заборгувала українцям десятки мільярдів гривень пенсії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Держава регулярно недоплачує пенсії багатьом українцям. На сьогодні через цю недоплату пенсії вже утворилось 43 мільярди гривень боргу. Але наразі в бюджеті немає грошей, аби віддати людям заборговане. Крім того, в уряді взагалі хочуть переглянути доцільність таких виплат. Про це повідомила в ефірі Українського радіо міністр соціальної політики Оксана Жолнович, пише agronews.ua.

Йдеться про гроші, які держава заборгувала пенсіонерам, що проживають на забрудненій території у Чорнобильській зоні. Відповідно до закону “Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи”, їм належать щомісячні доплати до основної пенсії в розмірі однієї, двох або трьох мінімальних зарплат. Свого часу дію 39 статті цього закону, яка передбачає доплати для жителів забрудненої території, було призупинено.

Однак у липні 2018 року Конституційний Суд розблокував її, і з тих пір уряд має вплачувати жителям Чорнобильської зони те, що їм належить. Але наразі у держави немає таких грошей. Отже, заборгованість, яка утворилася ще п’ять років тому, зараз продовжує зростати. Втім, зараз у держави немає ніякої можливості віддати людям заборговане.

Адже з минулого року в Україні виникла ще одна категорія бюджетних утриманців – внутрішні переселенці. І на сьогодні 43 мільярди боргу, який утворився через невиплачені “чорнобильські” доплати – це фактично річний обсяг державної допомоги переселенцям.

Джерело:
До списку новин