загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В Інституті демографії прокоментували видатки на пенсії та соціальну допомогу в проєкті Держбюджету-2024

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оскільки згідно з проєктом Державного бюджету на 2024 рік передбачається перегляд прожиткового мінімуму, то і мінімальна пенсія в Україні відповідно буде підвищена.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" заявила старша наукова співробітниця Інституту демографії та соціологічних досліджень Лідія Ткаченко. "Наш уряд і Мінфін говорять про те, що ті податки, які збираються в Україні, тобто практично всі власні надходження, які забезпечує економіка і фіскальний простір в Україні, всі ці видатки спрямовуються на бюджет оборони, тобто на військові видатки, включаючи і військові пенсії і, можливо, ветеранські кошти також", — зазначила вона.

Водночас експертка пояснила, що все, що йде на соціальні потреби, зокрема, на виплату пенсій, крім ЄСВ, переважна більшість соціального бюджету забезпечується донорськими коштами: грантами та позиками. Також Ткаченко зауважила, що, ймовірно, будуть певні зміни у пенсійній формулі, однак наразі остаточно незрозуміло, які саме. "Те підвищення, яке закладене по мінімальній заробітній платі і прожитковому мінімуму, перекриє інфляцію, яка запланована на 2024 рік.

Принаймні, так, як це передбачено в проєкті Держбюджету. Але існує багато ризиків. Важко сказати, що буде насправді з інфляцією, з тарифами на комунальні послуги", — підсумувала співробітниця Інституту демографії. Уряд на своєму засіданні 15 вересня ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік. Голова комітету Верховної ради з питань бюджету Роксолана Підласа повідомила, що Кабінет міністрів вже передав до парламенту проєкт державного бюджету на 2024 рік.

Як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, проєкт бюджету на 2024 рік передбачає власні доходи загального фонду бюджету у 1 трлн 560 млрд грн та видатки загального фонду у 3 трлн 108 млрд грн. Як пояснив глава уряду, ключовий акцент проєкту держбюджету-2024 — це оборона й безпека України. На неї спрямують більш ніж половину всіх ресурсів бюджету — 1 трильйон 685 млрд грн. Ця сума на 113 млрд грн більша, ніж 2023 року.

Джерело:
До списку новин