загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Попередження Пенсійного фонду. Які документи потрібно надати до ПФУ, аби не залишитись без виплат

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Які документи необхідні для оформлення пенсії У 2023 році вийти на пенсію за віком у 60 років українці можуть за наявності стажу від 30 років. Тобто, якщо вам вдалося накопичити менше 30 років, доведеться чекати пенсії до 63 або 65 років. Обов’язкові документи для оформлення пенсії за віком:

1. Заява про призначення пенсії (стандартний бланк видається у Пенсійному фонді).

2. Паспорт громадянина України або ID-картка.

3. Довідка про місце реєстрації або проживання людини, довідка переселенця.

4. Ідентифікаційний номер.

5. Трудова книжка.

6. Довідка про заробітну плату за 60 місяців поспіль до 30.06.2000 (за бажанням).

7. За наявності документів, що підтверджують наявність трудового стажу з 1 січня 2004 року (диплом про очне навчання, військовий квиток та ін.).

8. Документи про надання особливого статусу, наприклад, особи з інвалідністю, чорнобильця, військовослужбовця тощо (за наявності).

9. Дві кольорові фотографії розміром 4×6 см для оформлення пенсійного посвідчення.

10. Реквізити відкритого пенсійного (соціального) рахунку в банку. Що потрібно аби подати заяву на оформлення пенсії онлайн Подати заяву на оформлення пенсії в електронному вигляді можна через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України. Для цього необхідно мати: • пристрій з доступом до Інтернету; • кваліфікований електронний підпис (КЕП); • скановані копії необхідних документів. Нагадаємо, що оформити пенсію можна і звернувшись до ПФУ особисто.

Джерело:
До списку новин