загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи зміниться розмір пенсії по інвалідності

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Розмір виплат залежить від групи інвалідності. В Україні людина, яка частково або повністю втратила здоров'я може отримання статус непрацездатної (обмежено працездатної) та оформити пенсію по інвалідності. 

Розмір пенсійних виплат залежить від декількох факторів. Видання «На пенсії» розповіло, чи зміниться розмір пенсії по інвалідності у цьому місяці.

Чи зміниться розмір пенсії по інвалідності?

В Україні пенсії по інвалідності залежать від таких факторів, як:

-Вік людини;

- Група інвалідності;

- Страховий стаж.

Тому у різних людей розмір пенсій по інвалідності може бути не однаковим: І група: страховий стаж від року до десяти років, залежить від віку визначення інвалідності – 100% від пенсійних виплат за віком; ІІ група: страховий стаж від року до чотирнадцяти років – 90% від пенсійних виплат за віком; ІІІ група: страховий стаж від року до чотирнадцяти років – 50% від пенсійних виплат за віком.

Індексація пенсії в Україні відбулася у березні 2023 року.

У жовтні не передбачено змін у розмірах пенсій по інвалідності.

Мінімальний розмір пенсії по інвалідності становить: 2300 грн – для осіб, що мають І групу інвалідності; 2100 грн – для непрацюючих осіб, які мають ІІ і ІІІ групу інвалідності; 2093 грн – для працюючих осіб з ІІ і ІІІ групою інвалідності.

Раніше ми писали, які пільги на роботі можуть отримати особи з інвалідністю.

Джерело:
До списку новин