загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спецпенсії та пенсійний вік: що чекає МВФ від України у 2024-му

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Українська влада взяла зобов’язання перед Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нових спецпенсій, пільг, а також пенсійного віку. Це прописали у листі про наміри до керівництва фонду. Відповідно до документа, влада має намір здійснити розробку концептуальної основи для реформи пенсійної системи в Україні.

Також розглядають можливість реалізації другого рівня пенсійної схеми у разі створення для цього умов.

Водночас всі запропоновані правки до законодавства, що дозволять розширити пенсійні витрати, повинні мати середньостроковий аналіз бюджетної та боргової стійкості, а також супроводжуватися визначенням потрібних фінансових ресурсів у змінах до бюджету Пенсійного фонду України (ПФУ).

Зокрема, в меморандумі згадуються нові спецпенсії та пільги, а також пенсійний вік для українців. При цьому влада пообіцяла: не запроваджувати нові спеціальні пенсії чи пільги;не збільшувати необов’язкову допомогу;не вводити змін, що можуть призвести до зниження встановленого чинним законодавством пенсійного віку.

Оновлений Меморандум із Міжнародним валютним фондом підписали президент Володимир Зеленський, прем'єр Денис Шмигаль, голова Міністерства фінансів Сергій Марченко та голова Національного банку Андрій Пишний. Як відомо, у Меморандумі містяться добровільні зобов’язання української влади реалізувати певні кроки.

Джерело:
До списку новин